ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νωρίτερα από ποτέ φέτος οι φορολογικές δηλώσεις

Νωρίτερα από ποτέ φέτος οι φορολογικές δηλώσεις

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών για την υλοποίηση του σχεδίου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων νωρίτερα από ποτέ.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι να «ανοίξει» η εφαρμογή για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου προκειμένου φορολογούμενοι και φοροτεχνικοί να έχουν στη διάθεσή τους περισσότερους από τέσσερις μήνες ώστε να εκπληρώσουν τη φορολογική υποχρέωση του έτους.

Η έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων νωρίς εξυπηρετεί φορολογούμενους φοροτεχνικούς και φορολογούμενους που λαμβάνουν επιδόματα με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

O Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής εξέδωσε απόφαση με την οποία δίνεται προθεσμία έως τις 28 Φεβρουαρίου στις επιχειρήσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο Τaxisnet τις βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων, καθώς και τις βεβαιώσεις αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα του 2018.

ΑΑΔΕ: Χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων

Την ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας οι σύζυγοι μπορούν να γνωστοποιήσουν την επιθυμία τους για την υποβολή χωριστών ηλεκτρονικών δηλώσεων ενεργοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Υπενθυμίζεται ότι από φέτος είναι δυνατή η υποβολή χωριστών δηλώσεων συζύγων Φορολογίας Εισοδήματος (φορολογικού έτους 2018 και επομένων. Για την υποβολή χωριστών δηλώσεων, ένας τουλάχιστον εκ των συζύγων γνωστοποιεί στην Α.Α.Δ.Ε. την επιλογή του αυτή, μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2019, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής στον διαδικτυακό τόπο www.aade.gr, στο σύνδεσμο: https://www.aade.gr/polites/eisodema/gnostopoiese-choristes-deloses, είτε με τους δικούς του κωδικούς πρόσβασης, είτε μέσω ειδικώς για το σκοπό αυτό εξουσιοδοτημένου λογιστή - φοροτεχνικού με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του τελευταίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης: Κατώτατος μισθός: Ποιοι και πόση αύξηση θα πάρουν – Πότε θα λάβουν τα χρήματα

Σχετικές ειδήσεις