ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλαμπουράρης για τις μετοχές: Είμαι ένα τίποτα, ένας κοινός θνητός – Μάρδας: Υπάρχει θέμα ηθικής

Φλαμπουράρης για τις μετοχές: Είμαι ένα τίποτα, ένας κοινός θνητός – Μάρδας: Υπάρχει θέμα ηθικής

Προσπάθεια σπίλωσης τόσο του ίδιου όσο και του ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» ο Αλέκος Φλαμπουράρης πίσω το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», σύμφωνα με το οποίο ενώ ήταν υπουργός, η τεχνική εταιρεία στην οποία είναι μέτοχος κατά 50% υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου έναντι του ποσού των 3,9 εκατ. ευρώ.

«Εγώ νομίζω ότι υπάρχει προσπάθεια σπίλωσης σε εμένα και εμμέσως και του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή 50 χρόνια στην Αριστερά ανιδιοτελώς όπως γνωρίζουν όλοι, 40 χρόνια στο επάγγελμα, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό και βγαίνει το "Πρώτο Θέμα" με στοιχεία του 2011 και 2012 προσπαθεί να αποδείξει ότι εγώ είμαι μέτοχος στην εταιρεία Διάτμηση που ήμουν μέτοχος το 2012 και το 2013 και το 2014, γιατί ήταν η δουλειά μου, από αυτή ζούσα. Εγώ την είχα ιδρύσει το 2002» είπε σήμερα, Τετάρτη (16/09/2015) στο Mega.

Και συνέχισε, παραθέτοντας τις περαιτέρω κινήσεις του: «Όταν τη Δευτέρα 26 του Γενάρη μου ανακοινώθηκε ότι υπουργοποιούμε σήμερα ή αύριο, εγώ έτρεξα αμέσως και έκανα τις εξής ενέργειες. Έδωσα εντολή να φύγω από το ΔΣ της εταιρείας, να πάει να κατατεθεί το πτυχίο ΜΕΚ, είναι το πτυχίο του εργολάβου στο ΥΠΕΧΩΔΕ, τρίτον μεταβίβασα το μετοχολόγιο, έκλεισα το επάγγελμα του ιδιώτη μηχανικού, τακτοποίησα εκκρεμότητες με ΙΚΑ, ΤΣΜΕΔΕ και υπέβαλλα τα χαρτιά μου για την συνταξιοδότησή μου».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης υποστήριξε ότι η εφημερίδα Πρώτο Θέμα δεν τον πήρε τηλέφωνο να εξηγήσει τι ακριβώς έχει γίνει.

«Δεν είμαι μέτοχος στην εταιρεία και έχω μεταβιβάσει τις μετοχές μου. Δεν είμαι τίποτα, είμαι ένας κοινός θνητός» είπε μιλώντας και στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, υποστηρίζοντας ότι έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του στον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και διέψευσε πως όταν η εταιρεία ανέλαβε δημόσιο έργο, ήταν εκείνος βασικός της μέτοχος.

Μάρδας αδειάζει Φλαμπουράρη: Το θέμα είναι ηθικό

Την άποψη ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξέφρασε χθες, Τρίτη (15/09) ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στο Mega «Ο δρόμος προς την κάλπη» και απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την υπογραφή σύμβασης της εταιρείας του Αλέκου Φλαμπουράρη ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ για έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είπε πως «κανονικά δεν έπρεπε ο Φλαμπουράρης να συμμετέχει στο διαγωνισμό».

Πρόκειται για «ηθικό θέμα που ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει» είπε ο κ. Δημήτρης Μάρδας, ενώ ταυτόχρονα τόνισε πως «δεν πρέπει να μετέχουν υπουργοί σε διαγωνισμούς».

Σχετικές ειδήσεις