ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΔΕ ζήτησε ο Καμμένος μετά την εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (vid)

ΕΔΕ ζήτησε ο Καμμένος μετά την εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (vid)

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) διέταξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στον απόηχο της εισβολής μελών της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας» το μεσημέρι της Παρασκευής (17/11/2017) στον προαύλιο χώρο του στρατοπέδου «Παπάγου», στο Πεντάγωνο, όπου στεγάζεται το υπουργείο.

ΖΗΤΑ ΤΟΝ ΑΜΕΣΟ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ

Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος έδωσε εντολή στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, το ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, να προχωρήσει άμεσα στη διακρίβωση των συνθηκών και των αιτίων, υπό τις οποίες τα μέλη του «Ρουβίκωνα» πέρασαν ανενόχλητα από την πύλη της λεωφόρου Μεσογείων, πετώντας στο καθ’ ομολογία καλύτερα φυλασσόμενο κτήριο της Αθήνας φυλλάδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αποστολάκης αναμένεται, βάσει της ΕΔΕ, να καταλογίσει συγκεκριμένες ευθύνες σε όλους όσους ήταν υπηρεσία την ώρα του περιστατικού στην πύλη του στρατοπέδου «Παπάγου».

Μάλιστα, ο υπουργός έδωσε εντολή να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι, ενώ, παράλληλα, με εντολή του ιδίου, μετατίθενται όσοι στην πύλη του Πενταγώνου την ώρα που εισέβαλε ο «Ρουβίκωνας».

Υπενθυμίζεται πως μια ομάδα του «Ρουβίκωνα» αποτελούμενη από 10-15 άτομα εισέβαλε το μεσημέρι, ανήμερα του εορτασμού του Πολυτεχνείου, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εισήλθε στον προαύλιο χώρο και πέταξε φυλλάδια με συνθήματα υπέρ του παλαιστινιακού λαού και εναντίον των ιμπεριαλιστών.

Η ομάδα απωθήθηκε από την ασφάλεια του στρατοπέδου και αποχώρησε. Ενημερώθηκε η αστυνομία ενώ δεν έγιναν συλλήψεις.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη στιγμή της εισβολής:

Αναλυτικά την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

«Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, μεσημβρινές ώρες, ομάδα πολιτών εισήλθε χωρίς άδεια στον προαύλιο χώρο του στρατοπέδου “ΠΑΠΑΓΟΥ” από την Πύλη Μεσογείων και πέταξε φυλλάδια. Ακολούθως απωθήθηκαν από προσωπικό ασφαλείας του στρατοπέδου και αποχώρησαν.

Για το περιστατικό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει ΕΔΕ για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών. Επίσης έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία».

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την εισβολή του Ρουβίκωνα στο ΥΠΕΘΑ

Πηγή φωτό: armyvoice.gr

Σχετικές ειδήσεις