ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ: Παραιτήθηκαν Μεϊμαράκης, Γεωργιάδης και Μητσοτάκης

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ: Παραιτήθηκαν Μεϊμαράκης, Γεωργιάδης και Μητσοτάκης

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις πυροδοτεί στη Νέα Δημοκρατία η απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του κόμματος. Προσερχόμενος στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού ανακοίνωσε ότι θα καλέσει τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Πλακιωτάκη να ξεκινήσει άμεσα όλες τις οριζόμενες από το καταστατικό του κόμματος διαδικασίες για την ανάδειξη νέου μεταβατικού πρόεδρου της παράταξης.

«ΚΑΡΦΩΝΕΙ» ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΦΙΑΣΚΟ ΣΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ ΑΠΛΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ ΟΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ - ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΘΡΑΣΟΣ ΟΣΩΝ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ

Παράλληλα, ο Β. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά πάντων και ειδικότερα κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σχολιάζοντας το φιάσκο των χθεσινών εσωκομματικών εκλογών.

«Και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία, γιατί λοιπόν εκπλήσσονται όλοι; Τόσο θράσος σήμερα να λένε ότι έφταιγα εγώ, μάλλον έφταιγα γιατί τους εμπιστεύτηκα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Είμαι διατεθειμένος να παραδώσω την καρέκλα του μεταβατικού προέδρου», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης, «αλλά με την προϋπόθεση να παραιτηθεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης και οι Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε ως μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες την χθεσινή, «εκκωφαντική» σιωπή του, έπειτα από την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών.

«Σε αυτή τη διαδικασία προσήλθα με σεβασμό στους συνυποψηφίους μου και στη διαδικασία και γι' αυτό δεν έκανα και πολλές εμφανίσεις. Δεν απάντησα πολλές φορές και σε διάφορες προκλήσεις προσωπικές που δέχθηκα», είπε και πρόσθεσε: «Χθες δεν μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες. Ενώ είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι, οι συνάδελφοι βρήκαν το θέμα της τεχνικής βλάβης, ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης, ενώ και οι ίδιοι γνώριζαν τα πάντα».

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά του Μάκη Βορίδη για το ζήτημα της εταιρείας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ήξερε και είχε δικηγορικές σχέσεις με τη συγκεκριμένη εταιρεία, όταν ήταν υπουργός της κυβέρνησης».

Ειδικότερα, αναφερόμενος στα πρόσωπα που θα μπορούσαν να ηγηθούν της ΝΔ από τη θέση του μεταβατικού προέδρου ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι τιμά προσωπικότητες της ΝΔ, όπως η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Δημήτρης Σιούφας και ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, λέγοντας ότι θα μπορούσε κάποιος από αυτούς να οδηγήσει την παράταξη σε νέες εσωκομματικές εκλογές.

Παραιτήθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ο Άδωνις Γεωργιάδης

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Άδωνι Γεωργιάδη στις δηλώσεις που έκανε λίγο μετά τις 11:00 ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, περί διάθεσής του να παραιτηθεί από πρόεδρος της ΝΔ και την προτροπή προς τους ανθυποψήφιούς του να παραιτηθούν από τις δικές τους.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως παραιτείται αμέσως από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ και αναμένει και την παραίτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα από τη θέση του Περιφερειάρχη.

Μητσοτάκης: Παραιτούμαι και εγώ

Όπως έγινε γνωστό, λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας (23/11/2015) και ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωσή του, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει:

«Άκουσα τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη.

Ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω αν παραιτήθηκε ή όχι. Αν η Νέα Δημοκρατία έχει μεταβατικό Πρόεδρο ή όχι.

Σε κάθε περίπτωση:
1. Παραιτούμαι από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος δίχως να εξαρτώ την ενέργειά μου αυτήν από το τι θα κάνουν οι συνυποψήφιοί μου.
2. Δίνω στη δημοσιότητα την εμπιστευτική επιστολή που έστειλα στον κ. Μεϊμαράκη την 11η Νοεμβρίου 2015 με την οποία επισημαίνω ότι η πολιτική ευθύνη μιας αποτυχίας στη διεξαγωγή της εκλογής νέου Προέδρου βαρύνει πρωτίστως τον Πρόεδρο του Κόμματος.
3. Ζητώ από την ΚΕΦΕ, παρά τις προφανείς αδυναμίες της, να δώσει μια λύση ώστε η εκλογή να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν δίχως το Kόμμα να υποστεί περαιτέρω φθορά.
Το σύνθημά μου “Νέα Δημοκρατία από την Αρχή” σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ».

Τζιτζικώστας: Δεν παραιτούμαι από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Απόστολου Τζιτζικώστα από τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ζήτησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα.

Όπως είπαν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καμιά σχέση με το χθεσινό φιάσκο. Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της Ν.Δ. (Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης) είναι διορισμένοι στις θέσεις που κατέχουν, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας εκλεγμένος. Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη, μετά το χθεσινό φιάσκο και δεν την είχε ζητήσει τις προηγούμενες πενήντα μέρες. Επίσης, οι πολίτες καταλογίζουν ευθύνες στον κ. Μεϊμαράκη για το φιάσκο».

Βορίδης κατά Μεϊμαράκη: Δεν έχω καμία σχέση με την εταιρεία των εκλογών

Σφοδρή επίθεση εναντίον του απερχόμενου μεταβατικού προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη εξαπέλυσε σήμερα, Δευτέρα (23/11/2015) ο βουλευτής του κόμματος Μάκης Βορίδης, διαψεύδοντας κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση του με την εταιρεία που ανέλαβε να διοργανώσει τις εκλογές στο κόμμα.

«Ποτέ δεν υπερασπίστηκα την εν λόγω εταιρεία, ας μας πει αυτός που τα λέει ποιες εταιρείες έχω υπερασπιστεί και να δούμε ποια είναι η δική μου εμπλοκή», δήλωσε ο κ. Βορίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Σχετικές ειδήσεις