ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Διαμαντοπούλου-Παφίλη για την Παιδεία

Κόντρα Διαμαντοπούλου-Παφίλη για την Παιδεία

«Πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για τη χώρα και την Παιδεία» χαρακτήρισε το 2012 η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Σε επερώτηση του ΚΚΕ, για τις επιπτώσεις της κρίσης στο χώρο της εκπαίδευσης, η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι η Παιδεία αποτελεί τη «σπονδυλική στήλη του Έθνους και του λαού», συμπληρώνοντας ότι «όλοι μας έχουμε μεγάλη ευθύνη για όσα γίνονται και όσα δεν γίνονται».

Επίσης, υποστήριξε ότι η εφεδρεία, με τον τρόπο που έγινε, ολοκλήρωσε τον κύκλο της.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης υποστήριξε ότι η πολιτική της κυβέρνησης υπηρετεί το κεφάλαιο, στο οποίο υποτάσσεται και η εκπαίδευση.

«Δεν θέλετε να διαπλάθονται ισχυρές και ολοκληρωμένες προσωπικότητες, αλλά υποταγμένες, που θα αποτελούν φτηνό και ευέλικτο δυναμικό», τόνισε ο κ. Παφίλης, επισημαίνοντας ότι στη δωρεάν παιδεία, οι γονείς πληρώνουν για φροντιστήρια και παιδικούς σταθμούς, που δεν υπάρχουν, μια περιουσία.

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της κ. Διαμαντοπούλου, που κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι παριστάνει ότι δεν συμβαίνει τίποτα, ενώ παραβλέπει την δραματική οικονομική κατάσταση στην οποία διέρχεται η χώρα.

«Μιλήσαμε για την κρίση το 1997, όταν εσείς υποσχόσασταν παραδείσους» απάντησε ο κ. Παφίλης.

Παράλληλα, η κ. Διαμαντοπούλου σχολίασε και την επιστολή δύο πρυτάνεων προς τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, με την οποία ζήτησαν την παρέμβασή του στο χώρο της παιδείας. «Το μόνο άρθρο του νόμου που εμποδίζεται στην εφαρμογή του αφορά την εκλογή των πρυτανικών αρχών» ανέφερε δεικτικά, υποστηρίζοντας ότι οι κινήσεις αυτές είναι «παιχνίδια εξουσίας».