ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Λοβέρδου στο Γιώργο

Μήνυμα Λοβέρδου στο Γιώργο

Ηχηρό μήνυμα προς τον Γ. Παπανδρέου έστειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί για το εάν ο πρόεδρος του κόμματος μπορεί εκ νέου να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτό είναι ουσιώδες και με αυτό σχετίζονται όλες οι εξελίξεις στην παράταξη» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, επισημαίνοντας με νόημα: «Θέλω να επιφυλαχθώ. Είναι λιγότερο κακό από το να εκφράσει κάποιος άποψη, από την οποία θα προκύψουν συζητήσεις»

Σε συνέντευξή του στο «Real Fm», ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι οι διαδικασίες για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ξεκινήσουν πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ενώ άφησε αιχμές για καθυστερήσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Λοβέρδος τάχθηκε υπέρ των ανοιχτών διαδικασιών με εκλογές στη βάση του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες θα γίνουν χωρίς περιτές δαπάνες, χωρίς συγκεντρώσεις, με λιτό και βραχύβιο τρόπο.

Επίσης, διέψευσε τα περί ύπαρξης «ρωγμών» στην κίνηση των τεσσάρων, καθώς, όπως είπε, οι εξελίξεις θα αποδείξουν ότι δουλεύει με συλλογικότητα.

«Συμφωνώ με τον Σαμαρά»

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι συμφωνεί με την άποψη του Αντώνη Σαμαρά ότι «δεν κοιμόμαστε αγκαλιά με το ημερολόγιο» όσον αφορά τις εκλογές, οι οποίες εκτίμησε ότι θα γίνουν την άνοιξη. Άλλωστε, διευκρίνισε ότι ο χρόνος των εκλογών υπήρξε προϊόν συμφωνίας των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων και το ΠΑΣΟΚ.

Στα πλαίσια αυτά, πρότεινε, αντί ανασχηματισμού, τη σύσταση δύο κυβερνητικών επιτροπών. Η πρώτη με αρμοδιότητα του ΕΣΠΑ και η δεύτερη με τη συμμετοχή του κ. Βενιζέλου και όλων των συναρμόδιων υπουργών και με αρμοδιότητα τα θέματα της ανταγωνιστικότητας.