ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρά πυρά Φλωρίδη κατά Γ. Παπανδρέου

Σφοδρά πυρά Φλωρίδη κατά Γ. Παπανδρέου

Δριμεία επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης.

Ο τέως πρωθυπουργός «μετέτρεψε το υπηρετικό του προσωπικό σε υπουργικό συμβούλιο», κατήγγειλε ο παραιτηθείς βουλευτής, που πήρε πίσω τα περί «κηπουρών», καθώς όπως σχολίασε με νόημα, αδίκησε τους επαγγελματίες κηπουρούς.

Στην πρώτη εκδήλωση του «Κοινωνικού Συνδέσμου», του οποίου ιδρυτικό μέλος είναι, ο κ. Φλωρίδης διευκρίνισε ότι φιλοδοξία του δεν είναι να μετεξελιχθεί η κίνηση σε κόμμα, αλλά να μετέχει στη συγκρότηση ενός νέου πατριωτικού μετώπου με στόχο τη διάσωση και την ανόρθωση της χώρας, εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου.

Στα πλαίσια αυτά, πρότεινε να υπάρξει «νοικοκύρεμα με Δικαιοσύνη», για να εκφραστεί πολιτικά ο χώρος του κέντρου και της μετριοπαθούς και υπεύθυνης Αριστεράς και προειδοποίησε ότι αν η χώρα δεν λύσει το πολιτικό της πρόβλημα «δεν πρόκειται να λύσει κανένα».

Μάλιστα, ο κ. Φλωρίδης υποστήριξε ότι ακόμη και σήμερα, που το σύστημα οδηγείται σε μόνιμη αναπηρία, τα επιτελεία των κομμάτων συζητούν τι θέλει ο αρχηγός, πότε συμφέρει να γίνουν οι εκλογές και ποιος θα είναι ο διάδοχος του Γ. Παπανδρέου.

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Φλωρίδης διαπίστωσε ότι υπάρχει βαθύ πρόβλημα δημοκρατίας, ενώ αναφερόμενος στον κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για την πιο ακραία εμφάνιση της αντίληψης του ηγεμόνα, που όταν εκλέγεται αρχηγός, κατακτά το κόμμα, κι όταν εκλέγεται πρωθυπουργός, κατακτά και τη χώρα.

«Αποδιοπομπαίος τράγος»

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Στουρνάρας υποστήριξε ότι η χώρα μας μετατράπηκε σε αποδιοπομπαίο τράγο «λόγω χαζομάρας», προσθέτοντας ότι η λύση θα πρέπει να δοθεί εντός του ευρώ. «Επιστροφή στη δραχμή θα σημάνει καταστροφή», προειδοποίησε.