ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Νικολόπουλος: «Αντίθετη η ΝΔ σε περαιτέρω μειώσεις»

Ν.Νικολόπουλος: «Αντίθετη η ΝΔ σε περαιτέρω μειώσεις»

Την αντίθεση της ΝΔ σε περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς εξέφρασε ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος .

«Δεν είναι στην πρόθεση της ΝΔ να ρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου. Δεν θέλει να προκαταλάβει πράγματα, ούτε να τοποθετηθεί σε διαρροές. Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση στη ΝΔ προς αυτή την κατεύθυνση. Όταν θα την κάνει, θα πάρει από τα επίσημα χείλη και την κατάλληλη απάντηση. Όμως λέω επισήμως και ξεκάθαρα πως η ΝΔ είναι αντίθετη σε περαιτέρω μειώσεις. Δεν πάει άλλο. Δεν αντέχει άλλο ο κόσμος…», τόνισε αναφορικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», που κάνει λόγο για πράξη νομοθετικού περιεχομένου –που ετοιμάζει η κυβέρνηση- και με την οποία θα ανασταλεί η υποχρέωση των επιχειρήσεων να καταβάλουν την προβλεπόμενη για τον Ιούλιο ποσοστιαία αύξηση του 2,6% στα κατώτερα ημερομίσθια και στους βασικούς μισθούς, που προβλέπει η εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας.

Για το ίδιο θέμα δήλωσε ακόμη πως: «περαιτέρω μειώσει μισθών, γενικώς και επί της αρχής δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Οι τρεις παράγοντες που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας είναι το ενεργειακό κόστος, το ασφαλιστικό και μετά το μισθολογικό. Πρέπει να δούμε τα άλλα δυο κόστη και για τούτο έχουμε κάνει πολλές συγκεκριμένες προτάσεις…»

«Δεν είναι η πρόθεσή μας να ρίξουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αν θέλαμε να τη ρίξουμε έχουμε καθημερινά πολλά περιστατικά που θα μπορούσαμε πραγματικά να το κάνουμε. Αλλά προς Θεού, έχουμε συμφωνήσει όλοι και το λέμε με ειλικρίνεια να βοηθήσουμε το έργο της. Μη ξεχνάμε ότι στις προγραμματικές δεν είπε κάτι τέτοιο ούτε ο κύριος Παπαδήμος, ούτε ο κύριος Βενιζέλος. Είναι έξω από τις προγραμματικές. Δεν ξέρω γιατί το κάνουν. Δεν ξέρω ειλικρινά ποιος είναι ο λόγος. Πάντως αν είναι ο λόγος κάποιοι να θέλουν να επιταχύνουν τις εξελίξεις μπορούν να το πουν ειλικρινά και να το πουν διαφορετικά. Δεν θα πρέπει να παίζουν με τη φωτιά της κοινωνικής έκρηξης», σημείωσε ακόμη τον γαλάζιο στέλεχος, προσθέτοντας πως «θέλουμε να κάνει καλά αυτή τη δουλειά που της ανέθεσε η ελληνική Βουλή και μέχρις εκεί. Ενοχλούμαστε όμως αφόρητα όταν κάθε μέρα βγαίνει και ένα καινούριο φασούλι, που είναι έξω από τη συμφωνία, έξω από τις προγραμματικές, που είναι ένα καινούριο μέτρο, ένα καινούριο βάρος, είτε αυτό λέγεται επικουρικές, είτε λέγεται δώρα, είτε, είτε, είτε, είτε…έλεος!»

Υποχρεωμένη η ΝΔ -ακόμη και μια σφαίρα να έχει- να τη ρίξει και να τελειώνει αυτή η κυβέρνηση

«Θα πάρω ένα προσωπικό ρίσκο να σας πω ότι οι εκλογές θα είναι πριν το Πάσχα. Γιατί τότε ναι, η ΝΔ, όταν θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και αυτή η δουλειά, γιατί θα έχει ολοκληρωθεί, θα έχει την υποχρέωση ακόμη και μια σφαίρα να έχει, να τη ρίξει και να τελειώνει αυτή η κυβέρνηση. Αν αυτή η κυβέρνηση δεν κρατήσει το λόγο της…», σημείωσε σχετικά με τον χρόνο των εκλογών, εκτιμώντας πως «κάποιοι που φοβούνται τις εκλογές μπορεί να τις φοβούνται, γιατί ανησυχούν για το πολιτικό τους τομάρι. Ότι μπορεί να μη ξαναβγώ εγώ βουλευτής. Αλλά σιγά, θα χάσει η βενετιά βελόνι αν δε βγει ο Νικολόπουλος βουλευτής. Κάποιοι άλλοι μπορεί να είναι ρολίστες της πολιτικής…»