ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγκούσης: Να ανατραπεί το κλίμα ανασφάλειας

Ραγκούσης: Να ανατραπεί το κλίμα ανασφάλειας

Την ανάγκη να ανατραπεί το κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας που κυριαρχεί στη χώρα, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κ. Γιάννης Ραγκούσης στην ομιλία του κατά την δεύτερη ημέρα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα εξέφρασε φόβους το κλίμα να πάρει ευρύτερες διαστάσεις λόγω των διεθνών εξελίξεων στην περιοχή.

Ο κ. Ραγκούσης τάχθηκε υπέρ της εκλογής νέου προέδρου από τη βάση αφού αυτό προβλέπει ξεκάθαρα το καταστατικό του Κινήματος.

Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και εκ των στενών συνεργατών του κ. Παπανδρέου από το 2004, απάντησε σε όσα στελέχη επιδιώκουν καταγραφή απόψεων με ψηφοφορίες και προεκλογικές εσωκομματικές διαδικασίες.

«Δεν στέκει ο ισχυρισμός ότι δεν μπορεί σ’ αυτή τη φάση να γίνει προεκλογικού τύπου εκστρατεία. Έχει ήδη αρχίσει από την ώρα που ο Γ. Παπανδρέου παραιτήθηκε από πρωθυπουργός και δεν βλέπω να έχει προκαλέσει κάποιο πρόβλημα. Με βάση το καταστατικό δεν χρειάζεται να γίνει ψηφοφορία στο Εθνικό Συμβούλιο γιατί είναι σαν μια Επιτροπή της Βουλής να ψηφίζει αν θα λειτουργεί βάσει του Συντάγματος ή όχι» πρόσθεσε.

Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι και κοινωνικά και πολιτικά είμαστε σε δυσχερή κατάσταση γιατί ποτέ το ΠΑΣΟΚ δεν έφτασε στο σημείο να κάνει κυβέρνηση με αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάσταση της χώρας.