ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα με μπλόκα παντού:Στο «στόχαστρο» της ΕΛ.ΑΣ εκκλησίες και αυλές - 300άρια και σαρωτικοί έλεγχοι

Πάσχα με μπλόκα παντού:Στο «στόχαστρο» της ΕΛ.ΑΣ εκκλησίες και αυλές - 300άρια και σαρωτικοί έλεγχοι
INTIME NEWS

Χιλιάδες αστυνομικοί θα επιστρατευθούν προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του κορονοϊού το κρίσιμο εορταστικό τριήμερο του Πάσχα.

Στα επιχειρησιακά σχέδια της ΕΛ.ΑΣ. από το Μεγάλο Σάββατο μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, θα συνδράμουν περίπου 5.000 αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Ασφάλειας και της Τροχαία.

Περίπου 1.250 αστυνομικοί θα περιπολούν ανά βάρδια και έχουν λάβει εντολές να έχουν νύχτα – μέρα αναμμένους τους φάρους και να προβαίνουν ανά διαστήματα σε ηχητικά σήματα προκειμένου να δηλώνουν την παρουσία τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο επίκεντρο των ελέγχων βρίσκονται 1.700 εκκλησίες στην Αττική, εκ των οποίων 100 Ιεροί Ναοί στην Αθήνα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, είναι ότι δεν θα υπάρξουν μαζικές συναθροίσεις πιστών έξω από Ιερούς Ναούς την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο. Δεν αποκλείουν, όμως, να υπάρχουν κάποιες αυθόρμητες κινήσεις περιφοράς του Επιταφίου ή αφής του Αγίου Φωτός.

Επίσης, περιπολίες της ομάδας ΔΙΑΣ αλλά και αστυνομικοί με πολιτικά θα ελέγχουν για ανοιχτές πόρτες εκκλησιών, ιδιαίτερα τη Μεγάλη Παρασκευή και το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα υπάρχουν 150 περιπολίες ανά Αστυνομική Διεύθυνση στην Αττική προκειμένου να εμποδίσουν την μετακίνηση σε σπίτια συγγενών και φίλων για τις γιορτές.

Τέλος, την εποπτεία της τήρησης των μέτρων περιορισμού θα συνδράμουν από αέρος drones και ελικόπτερα. Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι έχουν ενταθεί στις εξόδους των εθνικών οδών, τους παραδρόμους και τα διόδια, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν απείθαρχοι που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην επαρχία.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Ξεκινά η χορήγηση πλάσματος σε έξι ελληνικά νοσοκομεία - Ποιοι θα δεχτούν τη θεραπεία

Ανοσία στον κορονοϊό: Πόσοι, ποιοι και για πόσο έχουν αποκτήσει ανοσία;

Επιχείρηση «Πάσχα»: Έφοδοι σε σπίτια, ναούς και… ταράτσες – Μπλόκα παντού, σκανάρουν και το Facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Χαρδαλιάς: Διπλάσια πρόστιμα και σαρωτικοί έλεγχοι

Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για το Πάσχα, σήμερα Μεγάλη Πέμπτη στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο κ. Χαρδαλιάς μιλώντας μετά τον λοιμωξιολόγο κ. Σωτήρη Τσιόδρα, έκανε γνωστό ότι από τις 21:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα διπλασιάζεται το πρόστιμο (από 150 σε 300 ευρώ) για άσκοπη μετακίνηση σε όλη τη χώρα. Οι παραβάτες οδηγοί θα δουν επίσης να αφαιρούνται και οι πινακίδες του οχήματός τους.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο διάστημα η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ο κωδικός Β4 δηλαδή, θα ελέγχεται σαρωτικά και ενδελεχώς από τα όργανα ελέγχου σε όλη τη χώρα σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται αποκλειστικά και μόνο για δύο άτομα κατ’ όχημα. Ανακοίνωσε πως καταχρηστική χρήση της περίπτωσης Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Επανέλαβε πως την ημέρα του Πάσχα θα ισχύσουν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, τα οποία τηρεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Η πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε έχει αλλάξει τα πάντα γύρω μας, έχει επηρεάσει τον τρόπο που βιώνουμε αυτές τις άγιες ημέρες, ανέφερε.

Επικαλούμενος σχετικές μετρήσεις, σημείωσε πως οι 9 στους 10 συμπολίτες μας δηλώνουν ότι θα γιορτάσουν με βάση τους κανόνες που επιβάλουν οι συνθήκες, θα ακολουθήσουν τις οδηγίες και εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του. Επισήμανε ότι αποδεικνύουν ότι η αγάπη τους προς την πατρίδα, τον συνάνθρωπο είναι πραγματική.

Όλα μεν πάνε καλά όμως είναι σημαντικό να συνεχίσουμε, χωρίς εξαιρέσεις, την προσπάθεια, επισήμανε και προσέθεσε: «Η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι ηλεκτρονική, άρα δεν χρειάζεται οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας να μετακινούνται. Η ημερομηνίας λήξης είναι η 30η Ιουνίου, δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Αυτή είναι η κάψουλα αρνητικής πίεσης του ΕΚΑΒ που σώζει ζωές