ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Φέτος ο τουρισμός ξεκινά από το μηδέν -Παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου σε πολίτες εκτός ΕΕ

Πέτσας: Φέτος ο τουρισμός ξεκινά από το μηδέν -Παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου σε πολίτες εκτός ΕΕ
INTIME NEWS

Για θετικά δείγματα στην επιδημιολογική εικόνα του κορονοϊού στην χώρα μας μετά τα βήματα χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας

O Στέλιος Πέτσας ενημέρωσε για το τρίτο σκέλος της άρσης των μέτρων χαλάρωσης με αναφορές στην οικονομία και τον τουρισμό.

Ο κ. Πέτσας είπε ότι τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά και η άρση και άλλων περιοριστικών μέτρων θα γίνει ανάλογα με το πως θα είναι τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία συνέχισαν να επιδεικνύουν υπευθυνότητα και οι κατά περίπτωση αρμόδιοι φρόντισαν για την εφαρμογή των προβλεπόμενων κανόνων. Σήμερα δύο εβδομάδες μετά το πρώτο βήμα άρσης του lockdown, όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία η κινητικότητα του πληθυσμού ενισχύθηκε σημαντικά, χωρίς όμως να επιδεινωθούν οι επιδημιολογικοί δείκτες. Όλα τα βασικά στοιχεία από τα θετικά κρούσματα μέχρι δυστυχώς τα θύματα, έχουν ως μέσοι όροι παραμείνει σταθερά».

Για τις μετακινήσεις

«Όπως προβλέπεται από το αρχικό σχέδιο, επιτρέπονται πλέον οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, καθώς και οι μετακινήσεις από και προς την Κρήτη και την Εύβοια.
Η μετακίνηση προς τα άλλα νησιά θα επιτραπεί από τις 25 Μαΐου, εφόσον συνεχιστεί η καλή επιδημιολογική εικόνα», είπε.

Παράλληλα τόνισε πως «σε ό,τι αφορά τις πτήσεις εξωτερικού, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε 5 οδηγίες (Notams) που προβλέπουν παρατάσεις στην αναστολή πτήσεων μεταφοράς επιβατών. Παράλληλα, παρατείνεται και η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών».

Για την εστίαση

Είπε ακόμα ότι με τροπολογία που κατατίθεται σήμερα στην Βουλή δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να αυξηθούν τα τραπεζοκαθίσματα αλλά και να προχωρήσουν στην μείωση των δημοτικών τελών. Είπε ακόμα ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

«Πάνω από 532.000 εργαζόμενοι επανέρχονται στις εργασίες τους που επαναλειτουργούν». Παράλληλα υπενθύμισε ότι λήγει αύριο η προθεσμία αιτήσεων για επιστρεπτέα προκαταβολή.

Για τον τουρισμό

Όσον αφορά τον τουρισμό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Δεδομένης της σημασίας του τουρισμού και της εστίασης για την οικονομία της χώρας, ιδίως κατά το β’ εξάμηνο της χρονιάς, το Σχέδιό μας θα καλύπτει όλο το τρίπτυχο: εργασία, φορολογία, ρευστότητα».

«Φέτος ο Τουρισμός ξεκινά από το μηδέν. Ό,τι κερδίσουμε, θα είναι επιτυχία. Ό,τι μπορέσουμε να πάρουμε, θα είναι ένα μεγάλο κομμάτι από μια μικρή πίτα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος», είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Δείτε το briefing των πολιτικών συντακτών:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δώρο Πάσχα 2020: Πώς και πότε θα καταβληθεί - Υπολογίστε ΕΔΩ το ποσό που θα πάρετε