ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Να μιλήσει ο Τσίπρας για τη Novartis και την πολιτική σκευωρία

Πέτσας: Να μιλήσει ο Τσίπρας για τη Novartis και την πολιτική σκευωρία
IN TIME

Την αισιοδοξία της κυβέρνησης για τις θετικές επιπτώσεις του ανοίγματος του τουρισμού εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA, ο κ. Πέτσας τόνισε πως «τρεις μήνες πριν κανείς δεν πίστευε ότι θα ανοίγαμε τα σύνορά μας, αλλά τα καταφέραμε» και εξήγησε πως «συνεχίζουμε προσεκτικά μέχρι τις 15 Ιουλίου, καθώς υπάρχουν ακόμα αρκετοί περιορισμοί στα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας».

Μιλώντας για την Οικονομίας και το πρόγραμμα «Συν-εργασία» υποστήριξε πως αυτό θα διευκολυνθεί με μείωση της γραφειοκρατίας και επέκταση του χρονικού διαστήματος που θα καλύπτει του εργαζομένους, αλλά και με μεγαλύτερα κίνητρα σε επίπεδο ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος.

Αναφερόμενος σε ζητήματα που έχουν προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι στην υπόθεση Novartis αναδεικνύεται το πολιτικό σκέλος, ότι δηλαδή ένας υπουργός Επικρατείας (Νίκος Παππάς) κι ένας υπουργός Δικαιοσύνης (Δημήτρης Παπαγγελόπουλος) αναγνωρίζουν την ύπαρξη ενός παρακράτους.

Παράλληλα ο Στέλιος Πέτσας κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει για το εν λόγω ζήτημα. «Είναι βασικό ζήτημα τη δημοκρατίας να τοποθετηθεί δημόσια», δήλωσε και συνέχισε λέγοντας πως «το παρακράτος έχει πολλές μορφές, όταν εξυφαίνεται κάτω από τη μύτη σου, το γνωρίζεις».

«Η υπόθεση Novartis, όπως εξελίχθηκε, αποκάλυψε ξεκάθαρα αυτό που λέγαμε από την αρχή, ότι υπήρχε σκάνδαλο οικονομικό, το οποίο αντί να διερευνηθεί χρησιμοποιήθηκε για να κατασκευαστεί μια πολιτική σκευωρία», κατέληξε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης και Τσίπρας: Αντιμέτωποι μεταξύ τους αλλά και με τα προβλήματά τους