ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Marc: Ένας χρόνος κυβέρνηση ΝΔ - Πώς επηρέασαν οι αποκαλύψεις τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Marc: Ένας χρόνος κυβέρνηση ΝΔ - Πώς επηρέασαν οι αποκαλύψεις τον ΣΥΡΙΖΑ

Πλήγμα στο «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αφήσει για σχεδόν 6 στους 10 ερωτηθέντες σε δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA.

Οι υποθέσεις Παππά και Καλογρίτσα μετά τις αποκαλύψεις του τελευταίου διαστήματος για το «μαγαζί», τον White House, την White Porscha και τα παιχνίδια με τα media έχουν πλήξει την εικόνα που έχουν οι πολίτες για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, περισσότεροι από τους μισούς πολίτες (52,6%) θεωρούν ότι εάν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, η κατάσταση θα ήταν χειρότερη. Μόνο το 15,6% πιστεύει ότι θα ήταν καλύτερα και το 26,7% λέει ότι θα ήταν «περίπου τα ίδια».

Στην δημοσκόπηση καταγράφηκε και η αξιολόγηση των πολιτών για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με το 65,2% να καταγράφει θετικό πρόσημο ενώ την ίδια άποψη έχουν σχεδόν και τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (39,3%).

Επίσης, πάνω από ένας στους δύο πολίτες (52,2%) θεωρεί ότι για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση ευθύνεται κυρίως η πανδημία και όχι η κυβέρνηση. Ενδιαφέρον είναι ότι το ποσοστό αυτό είναι υψηλό (41,6%) ακόμα και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγριο σεξ και φωνές σε νοσοκομείο στα Τρίκαλα - Κάλεσαν την αστυνομία