ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Σε λίγες ώρες οι «διορθώσεις» Μητσοτάκη – Τι αλλάζει στην κυβέρνηση

Ανασχηματισμός: Σε λίγες ώρες οι «διορθώσεις» Μητσοτάκη – Τι αλλάζει στην κυβέρνηση
INTIME

Ανασχηματισμός: Λίγες ώρες έμειναν όπως διαφαίνεται από το ρεπορτάζ προκειμένου να ανακοινωθούν οι διορθωτικές αλλαγές του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο κυβερνητικό σχήμα.

Η πληροφορία από κυβερνητικά στελέχη «διέρρευσε» το απόγευμα της Δευτέρας, αναθερμαίνοντας μία συζήτηση που έχει «ξαναζεσταθεί» πολλές φορές το προηγούμενο διάστημα. Αυτή την φορά όμως, ήταν… πιο ζεστή από ποτέ, αφού εάν ο πρωθυπουργός δεν προχωρούσε σε παρεμβάσεις, τώρα, πριν τις διακοπές, αυτές θα γίνονταν μετά τις 17 Αυγούστου, κάτι που είχε επισημάνει πολλάκις το Newsbomb.gr.

Τελικώς ο κύβος ερρίφθη και όπως φαίνεται, εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν οι προσθαφαιρέσεις που θα γίνουν στην κυβέρνηση. Φαίνεται τελικώς πως υπερίσχυσε το σενάριο που προηγείτο των διακοπών γιατί με αυτόν τον τρόπο οι «νέοι» στην κυβέρνηση θα έχουν τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής στα νέα τους καθήκοντα μέχρι ο κυβερνητικός μηχανισμός να ξεκινήσει να δουλεύει και πάλι σε πλήρεις ρυθμούς από τις 17 Αυγούστου και ύστερα.

Πέτσας: Διορθωτικές κινήσεις, όχι ανασχηματισμός

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 είπε ότι δεν γίνεται ανασχηματισμός. «Ο πρωθυπουργός είπε πως πρόκειται για διορθωτικές κινήσεις.

Οι όποιες κινήσεις κάνει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες δεν θα συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι αλλαγές με το βλέμμα στα 32 δισ. ευρώ

Οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες και θα κινούνται προς δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη περιλαμβάνει διορθωτικές κινήσεις σε επίπεδο υφυπουργών προκειμένου να αντιμετωπιστεί και η εκκρεμότητα της αντικατάστασης των υφυπουργών Ενέργειας και Δικαιοσύνης κ.κ. Γεράσιμου Θωμά και Δημήτρη Κράνη που παραιτήθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να προαχθούν γενικοί γραμματείς.

Η δεύτερη περιλαμβάνει παρεμβάσεις για την δημιουργία της νέας κυβερνητικής δομής που θα αξιοποιήσει τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και θα εποπτεύσει την υλοποίηση του «σχεδίου Πισσαρίδη».

Ο Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών υπενθύμισε ότι ήδη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει προχωρήσει «στη συγκρότηση ενός ευέλικτου σχήματος για την κατάρτιση του σχεδίου που θα υποβάλουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη συνέχεια για την παρακολούθηση της εφαρμογής του».

Πρόκειται για μία πενταμελή Εκτελεστική Επιτροπή στη Γραμματεία της Κυβέρνησης, την οποία θα στελεχώνουν ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θ. Σκυλακάκης, ο υφυπουργός Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου Ακης Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δ. Σκάλκος, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλ. Πατέλης, και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Μ. Αργυρού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.