ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: H κυβέρνηση επιμένει στην ίδια καταστροφική συνταγή

Χαρίτσης: H κυβέρνηση επιμένει στην ίδια καταστροφική συνταγή
IN TIME

Για «έλλειψη ενός συνεκτικού σχεδίου» και «υγειονομική και οικονομική αποτυχία» κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε άρθρο του στην εφημερίδα «Το Παρόν», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Η κυβέρνηση πορεύτηκε με πρωτοφανή επιπολαιότητα, ποντάρισε στο εσπευσμένο άνοιγμα του τουρισμού, κατασπατάλησε το χρόνο που είχε για τη θωράκιση του συστήματος υγείας και των δημόσιων υποδομών», σημειώνει ο ίδιος.

«Οι πολλαπλές προκλήσεις της εποχής απαιτούν ριζική αλλαγή παραδείγματος και όχι επιστροφή στο χθες όπως κάνει η κυβέρνηση» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «οι «μεταρρυθμίσεις» της έκθεσης Πισσαρίδη μεταφράζονται σε ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, μείωση των παροχών για τους ανέργους, περισσότερους φόρους για τους πολλούς και φοροελαφρύνσεις για τους λίγους» ενώ δεν ασχολείται «με την αποφασιστική στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας» και «την σχεδιασμένη παρέμβαση για την καταπολέμηση των καταστροφικών επιπτώσεων της πανδημίας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «παρόλο που έχει τη δημοσιονομική ευχέρεια, χάρη στις δυνατότητες που της κληροδότησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να στηρίξει τους κλάδους που πλήττονται και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας» επιμένει στην ίδια καταστροφική συνταγή που «οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία, και βύθισε την κοινωνία στην απόγνωση τις μέρες των μνημονίων».

Αντιπαραβάλλει την αναγκαιότητα για «μια κοινωνική πολιτική για τους πολλούς, τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των κοινών αγαθών, την ενεργητική καταπολέμηση των ανισοτήτων» και «ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα αντιμετωπίζει την εργασία ως βασικό μοχλό ανάπτυξης». «Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που οδηγεί την κοινωνική πλειοψηφία στη φτωχοποίηση και την χώρα μας στην χρεοκοπία, είναι ιστορική υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ να αντιτάξει ένα συνεκτικό πρόγραμμα κοινωνικής ανασύνταξης» καταλήγει ο Αλ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι «αυτή είναι η δέσμευση μας στον ελληνικό λαό».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών στην Ελλάδα - 242 τα θύματα της πανδημίας

Ροή Ειδήσεων