ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Ολομέτωπη επίθεση σε Μητσοτάκη - Εγκληματική αδράνεια για την πανδημία

Αλέξης Τσίπρας: Ολομέτωπη επίθεση σε Μητσοτάκη - Εγκληματική αδράνεια για την πανδημία

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέφερε  την πρόταση για σχέδιο κοινής αποδοχής αναφορικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ, υπό αυστηρούς όρους και με υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επεφύλαξε ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τους χειρισμούς για την πανδημία του κορονοϊού, κάνοντας λόγο για «εγκληματική αδράνεια».

«Δεν πρέπει να τα βάζουμε με τους πολίτες» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για τον «εφησυχασμό» που επικράτησε τους τελευταίους οκτώ μήνες.

Ο Αλέ Τσίπρας σημείωσε ότι «δικαίως ο κόσμος αισθάνεται κουρασμένος», τονίζοντας ότι επιπλέον επικρατεί φόβος που πηγάζει από τις «μεγάλες αντιφάσεις» όχι μόνο από την κυβέρνηση αλλά και από πρόσωπα επιστημονικού κύρους.

«Βρισκόμαστε σε μία πολύ αρνητική στιγμή, σε μία πολύ επικίνδυνη στιγμή» λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και των θανάτων, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι αυτό το αποτέλεσμα «δεν ήταν προδιαγεγραμμένο να συμβεί», αν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα μέσα στους οχτώ μήνες που μεσολάβησαν. Συγκεκριμένα, ανέφερε την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, των μονάδων εντατικής θεραπείας, την αποτροπή του συνωστισμού στα ΜΜΜ, ένα διαφορετικό άνοιγμα του τουρισμού με ενιαία υγειονομικά πρωτόκολλα, τη λήψη μέτρων στα σχολεία με μείωση του αριθμού των μαθητών. Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε επίσης τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια για "δημιουργική λογιστική" ακόμα και στις ΜΕΘ, ενώ τόνισε: «Η επιτυχία του περασμένου Ιούνη είχε πατέρα. Η αποτυχία του Νοέμβρη έχει πατέρα; Ή είναι ορφανή;».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέφερε την πρόταση για σχέδιο κοινής αποδοχής αναφορικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ, υπό αυστηρούς όρους και με υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής.

«Χρειάζεται 6μηνο σχέδιο κοινής αποδοχής με στελέχωση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό.Να υπάρξει συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων, χρειάζεται να "παγώσουν" τα αντιλαϊκά μέτρα, δεν γίνεται να παίρνουν τα σπίτια των ανθρώπων. Αν ο κ. Μητσοτάκης απορρίψει αυτή τη σκέψη, θα έχει απόλυτα και ακέραια την ευθύνη για ό,τι συμβεί σε σχέση με την πορεία της πανδημίας το επόμενο 6μηνο».

Στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα, κατά την συνέντευξή που παραχώρησε στο STAR, βρέθηκε και ο νέος πτωχευτικός κώδικας για τον οποίο σημείωσε ότι, είναι απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ η απόσυρσή του όσο και όλων των αντιλαϊκών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, όπως το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο-ντοκουμέντο από το κορονο-πάρτι στο ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού