ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - Χρυσοχοϊδης: 365 αστυνομικοί νοσούν από κορονοϊό - Έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα

Βουλή - Χρυσοχοϊδης: 365 αστυνομικοί νοσούν από κορονοϊό - Έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα

«Ήδη θρηνούμε τον άδικο χαμό τριών αστυνομικών. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των αδικοχαμένων συναδέλφων μας»

«Έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και της αστυνομικής οικογένειας και των κρατουμένων», ανέφερε, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Την ανησυχία του αστυνομικού προσωπικού για τις τραγικές επιπτώσεις της πανδημίας και στην αστυνομική οικογένεια, διατύπωσαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι που είχαν κληθεί σήμερα στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας και Δικαιοσύνης προκειμένου να διατυπώσουν τις απόψεις τους επί των ρυθμίσεων που τους αφορούν και έχουν περιληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που συζητείται στη Βουλή.

«Θέλω να μεταφέρω με τον πιο επίσημο τρόπο μέσα στη Βουλή των Ελλήνων, την έντονη ανησυχία του αστυνομικού προσωπικού για τις τραγικές επιπτώσεις της πανδημίας στην αστυνομική μας οικογένεια. Ήδη θρηνούμε τον άδικο χαμό τριών αστυνομικών. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των αδικοχαμένων συναδέλφων μας, καθώς και σε κάθε οικογένεια η οποία έχει χάσει ένα ή περισσότερα αγαπημένα πρόσωπα», ανέφερε ο Γρηγόρης Γερακαράκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Συντετριμμένος για το θάνατο Υπαλλήλου Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης στη Λάρισα, δήλωσε ο Γιώργος Κωστίκας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, ο οποίος ενημερώθηκε για την απώλεια του συναδέλφου του, κατά τη διαδικασία ακρόασης. «Είμαι συντετριμμένος γιατί πριν από λίγο ενημερώθηκα ότι χάσαμε έναν συνάδελφο στη Λάρισα από τον κορονοϊό και είναι ο πρώτος νεκρός υπάλληλος σε καταστήματα κράτησης και θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου και στην οικογένεια και στους συναδέλφους», είπε ο κ. Κωστίκας.

«Έχουν γίνει, όχι μόνο όσα έπρεπε να γίνουν, αλλά και παραπάνω, σχετικά με την υγεία των κρατουμένων και των υπαλλήλων και κατορθώσαμε πραγματικά, να έχουμε τον ελάχιστο αριθμό κρατουμένων και τον ελάχιστο αριθμό υπαλλήλων με κρούσματα covid και αυτή τη στιγμή γίνονται μια σειρά από ενέργειες, όπως είναι τα τεστ του ΕΟΔΥ, σε καθημερινή βάση, γιατρός στη φυλακή να παρακολουθεί τους ασυμπτωματικούς, αλλά και αυτούς που έχουν νοσήσει ελαφρώς- σε ξεχωριστό βέβαια μέρος- υπάρχουν μια σειρά από αποφάσεις που βοηθούν τους κρατούμενους, επειδή υπάρχει lockdown, να επικοινωνούν με ηλεκτρονικό επισκεπτήριο με τους συγγενείς τους και επίσης, όπου επιτρέπονται τα φυσικά επισκεπτήρια, αυτά γίνονται με βάση πρωτόκολλα και οδηγίες των γιατρών», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης ενημέρωσε τους βουλευτές για την κατάσταση στην ΕΛΑΣ. «Είναι 365 οι αστυνομικοί αυτήν τη στιγμή που νοσούν και 364 οι οποίοι είναι σε καραντίνα επειδή ήρθαν σε επαφή με κρούσματα. Αυτή είναι η πραγματικότητα και συνεπώς, αυτή η πραγματικότητα μας χαροποιεί, με την έννοια ότι, πριν από δύο εβδομάδες τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα και αυτή τη στιγμή έχουμε μια πολύ μεγάλη αποκλιμάκωση και πιστεύω, πολύ σύντομα θα μηδενίσουμε τα κρούσματα στην Αστυνομία, διότι τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί, επαναλαμβάνω, είναι πάρα πολύ αυστηρά», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε: «Υπάρχει σε κάθε Μονάδα επιχειρησιακή, από το αστυνομικό Τμήμα μέχρι το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, επιχειρησιακός αξιωματικός, ο όποιος παρακολουθεί την εφαρμογή των μέτρων covid».

«Δυστυχώς, η ιδιαίτερη πατρίδα μου η Λάρισα βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του δεύτερου κύματος της πανδημίας», δήλωσε για τον θάνατο του εξωτερικού φρουρού ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης Μάξιμος Χαρακόπουλος και πρόσθεσε: «Τα νοσοκομεία μας είναι σε οριακή κατάσταση. Καθημερινά, οι υγειονομικοί υπερβάλλουν εαυτούς, δίνοντας τη μάχη με τον κορονοϊό, καθημερινά μάχη με τον θάνατο. Μας συγκλονίζουν τέτοιες ειδήσεις. Κανείς δεν είναι άτρωτος. Μόλις χτες, κατά την τοποθέτησή μου, μνημόνευσα τα δεκάδες κρούσματα που είχαμε στο σωφρονιστικό κατάστημα της Λάρισας μεταξύ των κρατουμένων. Ο Θεός να τον αναπαύσει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τσαβούσογλου - Ψεύτης και επικίνδυνος: «Η Ελλάδα παραβίασε την τουρκική υφαλοκρηπίδα»