ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας νομοθετεί σαν τον κλέφτη

Τσίπρας: Η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας νομοθετεί σαν τον κλέφτη

Αίτημα για προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για θέματα Δημοκρατίας, διαφάνειας, νομοθέτησης και λογοδοσίας θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ με το νέο έτος, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι αφορμή για την κατάθεση του αιτήματος αποτελεί ο τρόπος νομοθέτησης της κυβέρνησης και η ψήφιση της ρύθμισης για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων κολλεγίων, η σύμβαση με αμερικανική εταιρεία για την διαχείριση θεμάτων πανδημίας και τα δημοσιεύματα που καταγγέλλουν διπλά βιβλία καταγραφής των κρουσμάτων.

«Αυτό που συμβαίνει με την κοινοβουλευτική διαδικασία υπερβαίνει τα όρια. Δεν αναφέρομαι στο σημερινό νομοσχέδιο με τις λεγόμενες χριστουγεννιάτικες τροπολογίες αλλά στον τρόπο που επιλέγει η κυβέρνηση καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας να νομοθετεί σαν τον κλέφτη. Είναι γενικευμένο το πράγμα και χρήζει σοβαρότατης συζήτησης. Εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση την κατάσταση της πανδημίας και ψηφίζει κρίσιμες παρεμβάσεις δίχως διαβούλευση και εξυπηρετήσεις συμφερόντων που δεν θα περνούσαν ούτε από το καφενείο της Βουλής από τους βουλευτές ακόμα και της πλειοψηφίας. Αναφέρομαι στην τροπολογία Κεραμέως που αφορά την επαγγελματική εξίσωση των πτυχίων ΑΕΙ με τους απόφοιτους κολεγίων. (...) Ήταν στο πρόγραμμά σας η επαγγελματική εξίσωση; Εμείς λέγαμε ότι είναι με τις ελίτ ο κ. Μητσοτάκης αλλά τέτοιο θράσος δεν το περιμέναμε» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διπλό μηχανισμό καταγραφής κρουσμάτων του ΕΟΔΥ, υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει την έκτακτη σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου ο υπουργός Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο εκπρόσωποι και οι επιστήμονες της ειδικής επιτροπής να απαντήσουν για το κρίσιμο ζήτημα της καταγραφής των κρουσμάτων.

«Είχαμε σοβαρότατες καταγγελίες που κάνουν συνδυασμό ασύλληπτης αδιαφάνειας και ερασιτεχνισμού. Η απάντηση της κυβέρνησης είναι ότι δεν φταίει το χάος που προκάλεσε αλλά αυτοί που το αποκάλυψαν. Με παρέμβαση Μαξίμου καθαρίζουν σε ένα βράδυ όποιους τολμούν να κάνουν ρεπορτάζ και εξαφανίζουν το ίδιο το ρεπορτάζ. Λες και κανείς μπορεί να εξασφαλίσει την απόκρυψη μιας είδησης» είπε ο κ. Τσίπρας.

Λίγο αργότερα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας και την αναχαίτιση της διασποράς κυρίως στις εργατικές περιοχές όπως είναι η Δυτική Αττική. «Ο εργαζόμενος που έχει συμπτώματα, έχει κωμάρες, κορονοιού τις θα κάνει σε αυτό το εργασιακό περιβάλλον; Κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει τον ΕΟΔΥ για να του πει ο ΕΟΔΥ κάθισε σπίτι και αν επιδεινωθεί η κατάστασή σου επικοινώνησε ξανά. Αυτός θα κάτσει 2 μέρες και μόλις πέσει ο πυρετός θα πάει δουλειά μπορεί συμπτωματικός αλλά φορέας. Θα πάρει το λεωφορείο ή τον ηλεκτρικό με μάσκα αλλά θα στοιβαχθεί. Θα πάει στην εργασία και θα έρθει σε συναναστροφή. Θεωρείτε ότι είναι τυχαίο ότι οι περιοχές που είναι στο κόκκινο είναι η Δυτική Μακεδονία, Δυτική Αττική και κεντρική Μακεδονία. Εκεί έχουμε πολύ μεγάλες ή μικρότερες μονάδες και βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Αρά εδώ πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι πρέπει να λάβουμε άλλα μέτρα» είπε και κλείνοντας συμπλήρωσε ότι το σύνολο των πολιτικών κομμάτων έχει υποχρέωση να στηρίξει την εμβολιαστική προσπάθεια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Λινού στο Newsbomb.gr: Πολύ πιθανό το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού να είναι και στην Ελλάδα