ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Συνεχίζεται η σύγκρουση «παπανδρεϊκών» - «βενιζελικών

ΚΙΝΑΛ: Συνεχίζεται η σύγκρουση «παπανδρεϊκών» - «βενιζελικών
ΙΝΤΙΜΕ

Μια σύγκρουση με οσμή από το μακρινό 2007 και διακύβευμα το μέλλον και τη φυσιογνωμία του Κινήματος Αλλαγής, βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στα στρατόπεδα των «παπανδρεϊκών» και των «βενιζελικών», με βασικούς πρωταγωνιστές τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ανδρέα Λοβέρδο, αντίστοιχα.

Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού την περασμένη εβδομάδα, με την οποία έθετε στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου την προοπτική της «προοδευτικής διακυβέρνησης», υπονοώντας επί της ουσίας την έναρξη ενός διαλόγου ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, άναψε φωτιές στη Χαριλάου Τρικούπη. Μπορεί η Φώφη Γεννηματά και οι συνεργάτες της να προσπέρασαν την τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου σαν να μην έγινε ποτέ, όμως ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν την άφησε ασχολίαστη – έστω και μέσω διαρροών προσώπων που βρίσκονται στο κοντινό του περιβάλλον.

Ο διεκδικητής της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ και προερχόμενος από το «εκσυγχρονιστικό» μπλοκ Α. Λοβέρδος, απάντησε στα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός, με συνομιλητές του να σχολιάζουν πως από το 2012 ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει καμία σχέση με «προοδευτική διακυβέρνηση», συμπληρώνοντας με ένταση πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα του λαϊκισμού και της δημαγωγίας».

Σήμερα, ήταν η σειρά του ο Γιώργος Παπανδρέου να επανέλθει στο ζήτημα, αυτή τη φορά μέσω του στενού του συνεργάτη Γιώργου Ελενόπουλου. «Όσοι προσέγγισαν τη συνέντευξη του Γιώργου Α. Παπανδρέου, αδιαφορώντας επιδεικτικά για αυτά στα οποία επί της ουσίας τοποθετείται ο πρώην πρωθυπουργός, το έπραξαν με εμφανέστατο άγχος και σε κάποιες περιπτώσεις με επιχειρήματα που δεν αντέχουν σε οποιαδήποτε λογική διεργασία», γράφει μεταξύ άλλων σε άρθρο του ο επί χρόνια συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, ανάβοντας νέες φωτιές στο Κίνημα Αλλαγής.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να φωτογραφίσει στα γραπτά του τον Α.Λοβέρδο, τονίζοντας πως «Το ζήτημα δεν είναι αν είναι κάποιος αριστερός, κεντροαριστερός, κεντρώος ή ακόμη και συντηρητικός. Το πρόβλημα είναι, να δηλώνει προοδευτικός, και να θέλει, συνεργασία με τη δεξιά, στο όνομα δήθεν της διακυβέρνησης της χώρας». Η αιχμή αυτή του Γ. Ελενόπουλου έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα λέγονται στους διαδρόμους της Χαριλάου Τρικούπη, πως ο Αν. Λοβέρδος επιθυμεί να γίνει επικεφαλής του Κινήματος, έτσι ώστε να το μετατρέψει σε κόμμα-«δορυφόρο» της Νέας Δημοκρατίας, με αντάλλαγμα -όπως συμπληρώνουν- λίγες κυβερνητικές θέσεις.

Πάντως, καλό θα ήταν να θυμίσουμε πως οι δυο τους συνυπήρξαν αρμονικά την περίοδο 2010-2011, όταν και με τις πολιτικές που εφάρμοσαν, άνοιξαν διάπλατα τον δρόμο για μια καταστροφική δεκαετία για την ελληνική κοινωνία, που ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να επιστρέψει στα προ μνημονίων επίπεδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ένας νεκρός σε τροχαίο στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης