ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός: Μάχη στη Βουλή για την πανδημία - Ενημέρωση από Μητσοτάκη, «στα όπλα» η αντιπολίτευση

Κορονοϊός: Μάχη στη Βουλή για την πανδημία - Ενημέρωση από Μητσοτάκη, «στα όπλα» η αντιπολίτευση
InTime

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Μια ακόμη «μάχη», αυτή τη φορά σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, θα δοθεί σήμερα (15.01) το πρωί για το ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε, κάνοντας χρήση του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής, συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, προκειμένου -όπως χαρακτηριστικά είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης- «ανοικτά, κι όχι πίσω από κλειστές πόρτες, το κάθε κόμμα να καταθέσει τις προτάσεις του».

Η συνεδρίαση, που έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 το πρωί, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, δίνοντας στοιχεία για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, αλλά και το μείζον θέμα των εμβολιασμών.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να δεχθεί τα «πυρά» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, τόσο στο πεδίο του προγραμματισμού των εμβολιασμών και της επάρκειας τους, όσο και στο πεδίο της οικονομίας και των μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης.

Στο ζήτημα του αριθμού των εμβολίων αλλά και της οργάνωσης των εμβολιασμών θα αναφερθεί και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννήματα, ενώ αναμένεται να «ανοίξει» το ζήτημα των κρουσμάτων και των καταγγελιών για δίπλα βιβλία καταγραφής, μετά τις καταγγελίες που έγιναν από την Κοζάνη.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναμένεται να καταγγείλει την Ευρωπαϊκή Ένωση για αδιαφάνεια στα συμβόλαια των εμβολίων, αλλά και για την απαγόρευση κατάρτισης διμερών συμφωνιών των κρατών μελών. Τέλος, κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της αναμένεται να κάνει και γενικός γραμματέας του Μερα25 Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει δηλώσει αντίθετος στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, πεδίο στο οποίο αναμένεται για ακόμη μια φορά να αναπτύξει την ομιλία του ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.