ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο «Ερρίκος Ντυνάν» ο Κικίλιας: Για μια ακόμη νύχτα, γιατροί και νοσηλευτές κάνουν το καθήκον τους

Στο «Ερρίκος Ντυνάν» ο Κικίλιας: Για μια ακόμη νύχτα, γιατροί και νοσηλευτές κάνουν το καθήκον τους

«Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο πατριωτικό τρόπο που θα μπορούσαν αυτοί οι άνθρωποι να δείξουν το σεβασμό τους στην Πατρίδα ενόψει των εορτασμών των 200 ετών», ανέφερε ο υπουργός Υγείας στις δηλώσεις του

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε το βράδυ της Τετάρτης (24/3) το Θεραπευτήριο «Ερρίκος Ντυνάν» κατά τη διάρκεια της συνεφημέρευσής του με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και τα στρατιωτικά Νοσοκομεία.

Μετά την επίσκεψη, ο υπουργός Υγείας και ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος του «Ερρίκος Ντυνάν», Θεμιστοκλής Χαραμής έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Για μια ακόμη νύχτα, ιατροί, νοσηλευτές και όλο το προσωπικό είναι στα νοσοκομεία μας, κάνοντας το καθήκον τους με αυταπάρνηση. Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο πατριωτικό τρόπο που θα μπορούσαν αυτοί οι άνθρωποι να δείξουν το σεβασμό τους στην Πατρίδα ενόψει των εορτασμών των 200 ετών», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλια και συνέχισε:

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εφημερεύουν μαζί τα νοσοκομεία του ΕΣΥ με τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, όπως σήμερα το «Ερρίκος Ντυνάν», και με τα στρατιωτικά Νοσοκομεία, όπως το 251 Γ.Ν.Α και το Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. Σας ευχαριστώ όλους για την τεράστια προσπάθεια την οποία έχετε κάνει.

Συνομίλησα με έναν- έναν με τους συγγενείς και τους ασθενείς που περίμεναν στην εφημερία και η συμπεριφορά, ο επαγγελματισμός και η προσφορά της ιατρικής επιστήμης απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους είναι υποδειγματικά.

Έτσι θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ως ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας- δημόσια Νοσοκομεία, ιδιωτικά θεραπευτήρια, στρατιωτικά Νοσοκομεία, ιατροί του ΕΣΥ, ιδιώτες ιατροί- με σθένος, πίστη και αποφασιστικότητα και είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε».

Από την πλευρά του ο κ. Χαραμής ανέφερε «ευχαριστούμε κύριε Υπουργέ για την επίσκεψη και για την τιμή που μας κάνετε απόψε σε μέρα εφημερίας. Το «Ερρίκος Ντυνάν» ζει μια πρωτόγνωρη διαδικασία, συμμετέχοντας στις εφημερίες του ΕΣΥ. Όλο το προσωπικό και οι γιατροί μας είναι εδώ, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και νομίζω ότι με τις μικρές μας δυνάμεις θα συμβάλλουμε κι εμείς να περάσουμε όλη αυτή τη δυσκολία της πανδημίας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Χρυσό» ριφιφί σε τραπεζικές θυρίδες στο Χαλάνδρι: Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ο 58χρονος