ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: Πολάκης εναντίον Φίλη, Κούλογλου, Μπίστη

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: Πολάκης εναντίον Φίλη, Κούλογλου, Μπίστη

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει από όλα τα στελέχη του κόμματος του να μαζέψουν τα «μαχαίρια» τους στο ζωνάρι και να στρέψουν όλη τους την ενέργεια στην αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων της κοινωνίας και στην αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία, τα εσωκομματικά τζαρτζαρίσματα καλά κρατούν.

Νέα εσωκομματική φουρτούνα προέκυψε στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τα όσα είπε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος του Νίκου Παππά, ο Παύλος Πολάκης. Ο χανιώτης βουλευτής ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως παράταξη, αντλεί τις παραδόσεις του από τους αγωνιστές του 1821, ενώ για τη Νέα Δημοκρατία, σημείωσε ότι είναι η παράταξη των «δωσίλογων και των μαυραγοριτών».

Αν και θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι τα όσα υποστήριξε ο Πολάκης, ειπώθηκαν εν βρασμώ ψυχής και εν μέσω μίας διαδικασίας που το κόμμα του χαρακτήρισε «πολιτική δίωξη», δεν ήταν λίγα εκείνα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που άδειασαν με τα λεγόμενα και τα γραφόμενα τους, τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κίνηση που ενόχλησε έντονα τον τελευταίο.

«Αυτές οι δηλώσεις είναι εκτός πραγματικότητας και δεν βοηθούν σε τίποτα» δήλωσε, το βράδυ της Τετάρτης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Action24, ο Νίκος Φίλης, συμπληρώνοντας πως «δεν πρέπει να μοιράζουμε κομματικά βιβλιάρια στους αγωνιστές του '21. Αυτό είναι σαφές». Παράλληλα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Π.Πολάκη περί «μαυραγοριτών και δωσίλογων», υποστήριξε ότι «αυτό είναι το σκηνικό της Βουλής και δεν συμφωνώ με αυτά τα πράγματα όπως ακούγονται».

Νωρίτερα, την ίδια μέρα, δύο ακόμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν εκφράσει δημόσια την αποδοκιμασία τους στα λεγόμενα του Π.Πολάκη. «Νομίζω πάντως ότι είναι καλύτερα να μην μοιράσουμε κομματικά βιβλιάρια στους αγωνιστές του 21. Να τους τιμήσουμε στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης αφήνοντας τους ήσυχους στην πινακοθήκη του έθνους, με την μεγαλοσύνη τους και τις αντιφάσεις τους», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το στέλεχος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Μπίστης. Με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών», ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σημείωσε ότι «Η ΝΔ δεν είναι κόμμα δωσιλόγων, ασφαλώς και όχι, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα-σύμμαχος του Κουφοντίνα, όπως επίσης παρουσιάστηκε το προηγούμενο διάστημα. Πρέπει να σοβαρευτούμε, γιατί η χώρα έχει πολύ μεγάλα, στρατηγικά προβλήματα».

Αν και ο Π.Πολάκης άργησε, τελικά δεν απέφυγε τον πειρασμό να απαντήσει στους συντρόφους του, φυσικά μέσα από τα αγαπημένα του κοινωνικά δίκτυα. «Επειδή όλη τη μέρα έτρεχα και μόνο τώρα τα είδα!!! Προς Φίλη, Κουλογλου, Μπίστη: Σύντροφοι, ΣΠΙΤΙ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ; Χαιρετίσματα και χρόνια πολλά! ΥΓ.Με τέτοιες δηλώσεις από μεριάς σας ,ούτε εγώ κονταίνω ,αλλά προπαντός ούτε εσείς ψηλώνετε .Ασχοληθείτε με το Μητσοτάκη και τη συμμορία που ληστεύει τον τόπο και τον λαό .Οι «ευαισθησίες» σας αφορούν ελάχιστα οικοδομικά τετράγωνα … Καλό ξημέρωμα, έχω χειρουργείο αύριο», έγραψε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, λαμβάνοντας σχόλια επιδοκιμασίας από διαδικτυακούς τους φίλους, αλλά και ένα «like» από την βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 3.491 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 67 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 755 οι διασωληνωμένοι