ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ. Παπαδήμος: Αναγκαία η μέγιστη συμμετοχή στο PSI

Λ. Παπαδήμος: Αναγκαία η μέγιστη συμμετοχή στο PSI

Ιδιαίτερα σημαντική μέρα χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι η μέγιστη συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI είναι αναγκαία προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του νέου προγράμματος και του δεύτερου χρηματοδοτικού πακέτου στήριξης.

Στα πλαίσια αυτά, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της ανταλλαγής ομολόγων συνιστά ένα σημαντικό στοιχείο του νέου οικονομικού προγράμματος της χώρας καθώς και του δεύτερου πακέτου χρηματοδοτικής στήριξης.

«Ένα σχετικά περιορισμένο ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών θα έχει επιπτώσεις στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδος και, παράλληλα, ενέχει κινδύνους για τους ιδιώτες πιστωτές και, γενικότερα, για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ευρωζώνης», σημείωσε.

Επίσης, ο κ. Παπαδήμος υποστήριξε ότι η Ελλάδα και με τη στήριξη των εταίρων της, έχει διαμορφώσει ένα πρόσφορο πλαίσιο με σημαντικά κίνητρα για την ανταλλαγή ομολόγων.

«Γι' αυτόν το λόγο προσβλέπω στη μέγιστη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, η οποία θα συμβάλει καθοριστικά, στην προσπάθεια προσαρμογής και ανόρθωσης της οικονομίας μας», υπογράμμισε, χαρακτηρίζοντας το PSI ως το τρίτο μεγάλο βήμα για την έγκριση και υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.