ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Τουρισμός και μεταρρυθμίσεις - Τα αντανακλαστικά στην Κορινθία

Κυβέρνηση: Τουρισμός και μεταρρυθμίσεις - Τα αντανακλαστικά στην Κορινθία
α

Με προσεχτικά και μελετημένα βήματα η κυβέρνηση προχωρά στο άνοιγμα των δραστηριοτήτων στην κοινωνία και την οικονομία.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο τουρισμός, με τα μηνύματα να είναι συγκρατημένα αισιόδοξα και τη χώρα μας να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών.

Στο μέτωπο της πανδημίας μέχρι στιγμής το «ξεκλείδωμα» της κοινωνίας και της οικονομίας δεν έχει επιβαρύνει το επιδημιολογικό αποτύπωμα και με «όπλο» τα εμβόλια και τα self test το ΕΣΥ επανέρχεται σε κανονικότητα, καθώς μειώνονται καθημερινά οι διασωληνωμένοι αλλά και ο αριθμός των νοσηλειών.

Την ίδια στιγμή η μεγάλη φωτιά στην Κορινθία ήταν μια απρόσμενη εξέλιξη, με το Μαξίμου να επιδεικνύει ικανά αντανακλαστικά και να διαχειρίζεται με ικανοποιητικό τρόπο το δύσκολο σκηνικό που διαμορφώθηκε.

Η κυβέρνηση διά στόματος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, ανακοίνωσε την άμεση οικονομική στήριξη των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά στην Κορινθία και τη Δυτική Αττική με 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες και μέχρι 6.000 ευρώ για δαπάνες οικοσκευής, μετά την πρώτη καταγραφή των ζημιών.

Δρομολογείται, επίσης, η αποκατάσταση των υποδομών και του οδικού δικτύου, με τη συνδρομή των δήμων και των περιφερειών.

Άμεσα είναι και τα μέτρα οικονομική στήριξης από το Υπουργείο Οικονομικών. Μεταξύ άλλων προβλέπεται: α) επιχορήγηση των πληττόμενων επιχειρήσεων, β) αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων τόσο για επιχειρήσεις, όσο και για φυσικά πρόσωπα στις περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, γ) αναστολή διενέργειας πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας των πληττόμενων, δ) απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, ε) ρύθμιση και αναστολή ασφαλιστικών εισφορών.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος της στις μεταρρυθμίσεις, ανοίγοντας μια ολόκληρη «βεντάλια» αλλαγών. Από το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια των παιδιών, τα ζώα συντροφιάς αλλά το νέο εργασιακό που αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρατική αεροπειρατεία: Τα ερωτήματα για την παρουσία ξένων πρακτόρων στην Αθήνα