ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Καρύδης: Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται πρόσθεση δυνάμεων

Δ. Καρύδης: Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται πρόσθεση δυνάμεων

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει την πολυτέλεια να αφαιρεί δυνάμεις, δήλωσε ο βουλευτής Α' Πειραιά Δημήτρης Καρύδης.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια αυτή τη στιγμή να αφαιρούμε δυνάμεις. Εμείς πρέπει να προσθέσουμε δυνάμεις σε μια πολιτική ζωή και σ ένα πολιτικό σκηνικό το οποίο είναι πολυκερματισμένο και κατακερματισμένο» τόνισε ο κ. Καρύδης, σε συνέντευξή του στο ρ/σ «ΒΗΜΑ 99,5».

Παρότι ακόμη δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις στο ΠΑΣΟΚ για το τι θα γίνει με όσους καταψήφισαν το νέο μνημόνιο ή άρθρα του, ο κ. Καρύδης σημείωσε ότι «το κλίμα του νέου Προέδρου απ όσες φορές έχει τοποθετηθεί επίσημα είναι» ότι τόσο ο ίδιος όσο και κάποιοι άλλοι βουλευτές θα επανέλθουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Ωστόσο, παρότι διευκρίνισε ότι το θέμα θα το χειριστεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο βουλευτής Α' Πειραιά επισήμανε ότι σήμερα «το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται μια πανστρατιά». Άλλωστε, οι εκλογές της Κυριακής σηματοδοτούν ένα νέο ξεκίνημα και διέψευσαν όσους πίστευαν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ξοφλημένο.

Σύμφωνα με τον κ. Καρύδη, ο στόχος για την πρωτιά του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να μπει, καθώς δημιουργεί συνθήκες συσπείρωσης και μαχητικότητας. «Δεν πας σε μια μάχη για να λες εκ των προτέρων ότι την έχω χάσει. Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια για να κρατηθεί η χώρα στα πόδια της, να κρατηθεί ζωντανή έστω με όλες αυτές τις πληγές που έχουν ανοίξει αλλά από κει και πέρα τη μάχη αυτή πρέπει να τη δώσουμε με ψηλά το κεφάλι και με αισιοδοξία», υποστήριξε.

Επίσης, υπογράμμισε ότι ο κ. Βενιζέλος δεν ζήτησε «συγνώμη» μόνον από τους ψηφοφόρους αλλά και από όλον τον ελληνικό λαό και μάλιστα αναδρομικά, για όσα είχαν συμβεί τα παρελθόντα έτη και έφτασαν τη χώρα εδώ που είναι σήμερα. «Θεωρώ ότι αυτό είναι μια καλή βάση για να μπορείς πλέον να επικοινωνείς με τον κόσμο, του να λες αλήθειες και να λες αυτά που πρέπει», εκτίμησε.