ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Ο κ. Αποστολάκης από «αποστάτης» μετατράπηκε σε «άξιο στέλεχος» που παγιδεύτηκε

Οικονόμου: Ο κ. Αποστολάκης από «αποστάτης» μετατράπηκε σε «άξιο στέλεχος» που παγιδεύτηκε
INTIME

Σκληρή γλώσσα για τη μη αποδοχή του κ. Αποστολάκη, της θέση του υπουργού στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας χρησιμοποίησε σε δήλωση του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Μέσα σε 2 ώρες, από ένας αποστάτης που εξαγοράστηκε, ο κ. Αποστολάκης μετατράπηκε, στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα «άξιο στέλεχος» που παγιδεύτηκε. Όταν αποδέχθηκε την πρόταση συναίνεσης, καθυβρίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με τα χειρότερα λόγια. Όταν ύστερα από τις απειλές δείλιασε, δεν τήρησε το λόγο του και “συνεμορφώθη προς τας κομματικάς υποδείξεις”, επαινείται. Ο Σταλινισμός ζει».

Με την δήλωση αυτή ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σχολίασε τη μη αποδοχή του κ. Αποστολάκη, της θέση του υπουργού στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Το παρασκήνιο της μη αποδοχής

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αποστολάκης την περασμένη Δευτέρα είχε επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ενημέρωσε για την πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαραδαλιά. Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία.

Και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Αποστολάκης φέρεται να τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει υπό αυτούς τους όρους υπουργός της Δεξιάς.

Ο Αλέξης Τσίπρας τού απάντησε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε αποστασία καθώς η πρόταση του για εθνική συναίνεση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του περιβάλλοντος δεν είχε να κάνει με πρόσωπα αλλά με συγκεκριμένο σχέδιο.

Στην πορεία, όπως ανέφεραν πηγές της Κομουνδούρου άλλαξε γνώμη. «Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα».

Είναι ξεκάθαρο πως ο κ. Αποστολάκης αποδέχθηκε την πρόταση κι έτσι ανακοινώθηκε η συμμετοχή του στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Ωστόσο πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις, το ξανασκέφτηκε και δήλωσε πως δεν αποδέχεται την υπουργοποίησή του. Τι άλλαξε μέσα σε δύο ώρες; Και πόσο τιμητικό είναι για ένα πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο; Μήπως επηρεάστηκε από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που τον χαρακτήριζε «αποστάτη»; Ότι κι αν έχει συμβεί, η στάση του είναι αδικαιολόγητη και το πισωγύρισμα εκθέτει τον ίδιο και όχι την κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση στον Ευάγγελο Αποστολάκη χαρακτηρίζοντάς τον «κατώτερο των περιστάσεων» για την υπαναχώρησή του και την άρνησή του να αποδεχτεί το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρεται στις συνεννοήσεις μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ίδιο τον κ. Αποστολάκη και τονίζει ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης είχε ενημερώσει για την υπουργοποίηση Αποστολάκη τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και ανάλογη ενημέρωση είχε και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Στο πλαίσιο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατηγορεί για δειλία τον Βαγγέλη Αποστολάκη αποδίδοντας τη στάση του στις «απειλές» του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατόπιν τούτου ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι τελικώς η Πολιτική Προστασία παραμένει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θέση που κατέχει πλέον ο Τάκης Θεοδωρικάκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός: Τα κλικ από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης - Τα μηνύματα των υπουργών

Επιδείνωση του καιρού: Πού θα βρέχει την Τετάρτη - Τοπικές μπόρες στην Αττική

Έκθετος ο Ευάγγελος Αποστολάκης – Όλο το παρασκήνιο της μη αποδοχής