ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Έλληνες Πειρατές μιλούν για περισσότερη δημοκρατία

Οι Έλληνες Πειρατές μιλούν για περισσότερη δημοκρατία

Το κόμμα Ελλήνων Πειρατών, σύμφωνα με τα όσα γράφει το καταστατικό τους, αγωνίζεται για περισσότερη δημοκρατία και περισσότερη συμμετοχή.

Συγκεκριμένα ανφέρεται ότι "το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας πιστεύει στη Δημοκρατία, γιατί μόνο η αληθινή Δημοκρατία επιτρέπει τη δίκαιη και ισορροπημένη συνύπαρξη των προσώπων, τα οποία στοχεύουν στην από κοινού πρόοδό τους."

Στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας θεωρούν καθήκον όλων τη βελτίωση της Δημοκρατίας, μέσα από τις δυνατότητες Άμεσης Δημοκρατίας, τις οποίες ο 21ος αιώνας προσφέρει σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Η ενίσχυση της λήψης αποκεντρωμένων αποφάσεων και η δυνατότητα Συμμετοχής όλων στις αποφάσεις μπορούν και πρέπει να ενισχυθούν.

"Αγωνιζόμαστε για τη μεγαλύτερη δυνατή, δημοκρατική ισότητα όλων των ανθρώπων", αναφέρουν χαρακτηριστικά στο καταστατικό τους οι Πειρατές.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας ενδιαφέρεται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ελευθερίας όλων. Υπεραμύνονται του δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή, το απόρρητο των επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων, καθώς και της προστασίας από την ανεξέλεγκτη συλλογή, αποθήκευση και διάθεση τους. Άλλωστε συμμετέχουν και σε όλες τις συγκεντρώσεις εναντίον του ACTA.