ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης για Μπογδάνο: Δεν διαγράφηκε για τις απόψεις για τον κομμουνισμό, αλλά για τον χαρακτηρισμό

Πλεύρης - Μπογδάνος
Τη θέση του για τη διαγραφή Μπογδάνου εξέφρασε ο υπουργός Υγείας.
InTime / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τη θέση του για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη Νέα Δημοκρατία εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Για εκφράσεις που δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας, τις οποίες ανέφερε στη Βουλή ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, έκανε λόγο ο Θάνος Πλεύρης. Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο Open, έκανε σαφές πως δεν ήταν η άποψη του κ. Μπογδάνου για τον κομμουνισμό αυτή που έφερε τη διαγραφή του αλλά το γεγονός ότι χαρακτήρισε ανθρώπους που πιστεύουν σε αυτόν. Μάλιστα, έκανε λόγο για χαοτική διαφορά ανάμεσα στα δυο, εξηγώντας παράλληλα το γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε τη διαγραφή του βουλευτή της Α’ Αθηνών από τη Νέα Δημοκρατία.

«Ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει παντού ότι υπάρχει μια φιλοσοφία και μια αντίληψη που πρέπει να συνάδει με τις αρχές της παράταξης. Αυτό προφανώς δεν έχει να κάνει με το τι αντίληψη έχει εκφράσει κάποιος για ένα ιστορικό γεγονός την περίοδο του εμφυλίου. Έχει να κάνει με το πώς αυτό μεταφέρεται σε μια σύγχρονη εποχή, όπως είμαστε σήμερα, κι αν αντιστοίχως χρησιμοποιούνται φράσεις κι εκφράσεις που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της Νέας Δημοκρατίας», είπε αρχικά ο κ. Πλεύρης.

«Είχε υπάρξει μια διαδικασία προηγούμενη όπου είχαν τεθεί τα θέματα στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, με τον οποίο τυχαίνει να έχουμε και προσωπική σχέση, θεωρώ ότι αυτό το οποίο ειπώθηκε ξεπέρασε τις αρχές. Αποδεικνύει ο πρωθυπουργός με έναν ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν θέλει να υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές. Πιστεύω ότι και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος θα καταλάβει ότι σε μια ημέρα κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυριολεκτικά στον τοίχο, διότι έρχεται να καταψηφίσει μια συμφωνία χωρίς να έχει κανένα άλλο αφήγημα, δημιουργείται μια άλλη συζήτηση άρα βλάπτεται η παράταξη», πρόσθεσε.

«Έρμαιο τέτοιων συμπεριφορών ο Τσίπρας»

Ο υπουργός Υγείας στη συνέχεια, έφερε ως παράδειγμα διαφοράς του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα, τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

«Θέλω να τονίσω ότι εδώ βλέπουμε και μια ειδοποιό διαφορά, διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα θέματα αρχών παίρνει θέση και στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα, σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα ο οποίος κάθε φορά χρησιμοποιεί βουλευτές του όπως τον κ. Πολάκη, για να έρχονται και να επιτίθενται με αήθεις εκφράσεις απέναντι στην παράταξη της κεντροδεξιάς λέγοντας και για την παράταξη προδοσίας ή οτιδήποτε άλλο έχει ειπωθεί κατά καιρούς στη Βουλή. Είναι έρμαιο αυτών των συμπεριφορών ο κ. Τσίπρας και δεν μπορεί να δράσει. Ο κ. Μητσοτάκης δείχνει ξεκάθαρα ότι τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να απαντώνται. Θεωρώ ότι θα γίνει αντιληπτό ότι υπήρξε λάθος στη συγκεκριμένη περιοχή. Το θέμα δεν είναι να συζητήσουμε το τι έγινε στον εμφύλιο. Δεν είναι θέμα αντιλήψεων. Μπορούμε να συζητήσουμε για ιστορικά θέματα, αλλά δεν γίνεται να διατυπώνονται στο 2021 σε σχέση με άλλα θέματα», σχολίασε.

«Στο διαδίκτυο γράφουν πολλοί που θέλουν να υποστηρίξουν τον βουλευτή ότι η διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου έγινε γιατί εξέφρασε θέσεις κατά του κομμουνισμού. Δεν είναι αυτός ο λόγος. Ειπώθηκε κάτι το οποίο προφανώς δεν συνάδει με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας. Δεν αναφέρθηκε ένα γεγονός και μια αντίθεση με τον κομμουνισμό. Η συγκεκριμένη φράση όπως ειπώθηκε, προφανώς απέχει παρασάγγας από τις αρχές και αξίες της παράταξης. Είναι δυνατόν να λέει κάποιος ότι «αυτός είναι χειρότερος από τον Τούρκο»; Ο πρωθυπουργός διαγράφει με βάση τις αρχές και τις αξίες που όλοι τις πιστεύουμε. Όταν εκφράζεις τέτοιες θέσεις δεν ανταποκρίνεσαι σε αυτές τις αρχές και αξίες, ανταποκρίνεσαι σε σκέψεις και συλλογικές απόψεις που εκφράζουν άλλα μορφώματα», επεσήμανε.

Κλείνοντας, ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε εκ νέου πως «Η διαφορά δεν έχει να κάνει με το τι πιστεύεις για τον κομμουνισμό, αλλά με το να χαρακτηρίζεις ανθρώπους που πιστεύουν στον κομμουνισμό. Είναι άλλο να εκφράζεις άποψη διαφωνίας με τον κομμουνισμό και άλλο να χαρακτηρίζεις τους ανθρώπους που πιστεύουν σε αυτόν. Είναι χαοτική η διαφορά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στις 15:00 οι ανακοινώσεις Πλεύρη - «Όχι νέα πιεστικά μέτρα για τους μη εμβολιασμένους»

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Έρχονται επικίνδυνες καταιγίδες διαρκείας - Πότε θα επηρεαστεί η Αττική

Γλυκά Νερά: Βίντεο με την Καρολάιν ένα μήνα πριν τη δολοφονία – Τι βρήκαν στο κινητό του 32χρoνου