ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Οι 20 ημέρες που έφεραν τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ

Κωνσταντίνος Μπογδάνος
Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος διεγράφη το βράδυ της Τρίτης από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά τις δηλώσεις του στη Βουλή για τους Τούρκους και τους κομμουνιστές
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος διεγράφη το βράδυ της Τρίτης από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά τις δηλώσεις του στη Βουλή για τους Τούρκους και τους κομμουνιστές

Από τις 15 Σεπτεμβρίου είχε αρχίσει να αδειάζει η κλεψύδρα για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο ο οποίος το βράδυ της Τρίτης διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τα όσα είπε στη Βουλή για τους Τούρκους κα τους κομμουνιστές.

Το πρώτο ατόπημα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου που τότε είχε φέρει την «κίτρινη κάρτα» ήταν η αναπαραγωγή στο Twitter δημοσιεύματος στο οποίο περιέχονταν ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας που είναι μετανάστες με αποτέλεσμα να ξεκινήσει, μάλιστα, και εισαγγελική ερευνα.

«Η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν λάθος. Δεν συνάδει με τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας. Ο κ. Μπογδάνος ζήτησε συγνώμη και αποδέχθηκε το λάθος του. Ανάλογα λάθη στο μέλλον όμως δεν θα γίνουν ανεκτά» είχε διαμηνύσει μερικά 24ωρα αργότερα ο κυβερνητικός επίτροπος, Γιάννης Οικονόμου, προειδοποιώντας τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο να είναι προσεκτικός στα επόμενα βήματά του.

Το απόγευμα της Τρίτης, όμως, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος εκφώνησε μια ομιλία που τελικά έφερε την «κόκκινη κάρτα» από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς ο διαγραφείς από την ΚΟ της ΝΔ βουλευτής ανέφερε από το βήμα της Βουλής πως: «Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς: τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ότι ήταν οι κομμουνιστές», κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης και κυρίως του βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλης.

Πρώτος αντέδρασε εκ μέρους της κυβέρνησης ο παριστάμενος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος πήρε τον λόγο και σε έντονο ύφος είπε αρχικά: «Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας μας, αλλά να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας στο μέλλον».

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας, φανερά εκνευρισμένος ανέφερε: «Δεν γνωρίζω ποιος παρέστη στο Βίτσι, ο πατέρας μου ήταν εκεί. Εγώ λέω ότι σήμερα οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Πρέπει να σοβαρευτούμε γιατί χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή και όσο είμαι εγώ σε αυτή την αίθουσα δεν θα το επιτρέψω».

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον Γιάννη Οικονόμου για τις αναφορές Μπογδάνου λίγο πριν από το δείπνο των ηγετών στη Σλοβενία όπου βρισκόταν με τον πρωθυπουργό να αποφασίζει άμεσα να προχωρήσει στη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Όπως εξηγούσαν κυβερνητικές πηγές για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου «είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον Πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Έρχονται επικίνδυνες καταιγίδες διαρκείας - Πότε θα επηρεαστεί η Αττική

Δίκη βιτριόλι: Η ένταση στην αίθουσα, η εμφάνιση του Νώντα και το αίτημα για κλήτευση νέων μαρτύρων

Μενεγάκη: Αυτό της ζητάει ο Μάκης εδώ και χρόνια και εκείνη αρνείται «Τον λατρεύω αλλά δεν μπορώ»