ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς ο Μητσοτάκης αποφάσισε τη διαγραφή Μπογδάνου: Το βαρύ κλίμα κι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Κυριάκος Μητσοτάκης
Τον δρόμο της εξόδου, από τη Νέα Δημοκρατία, έδειξε στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι δεν αστειεύεται και όταν χρειάζεται η αντίδρασή του είναι άμεση. Αυτό αποδείχθηκε με τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Το κλίμα ήταν βαρύ για τον «γαλάζιο» βουλευτή το τελευταίο διάστημα, στον απόηχο δημοσίευσης του, η οποία περιλάμβανε λίστα με ονόματα μικρών μαθητών - παιδιών μεταναστών, σε νηπιαγωγείο της Αθήνας.

Το συγκεκριμένο γεγονός είχε προκαλέσει έντονη δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να στέλνει σαφές μήνυμα στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο ότι την επόμενη φορά θα διαγραφεί. Ειδικότερα ο Γιάννης Οικονόμου είχε δηλώσει: «Η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν λάθος. Δεν συνάδει με τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας. Ο κ. Μπογδάνος ζήτησε συγνώμη και αποδέχθηκε το λάθος του. Ανάλογα λάθη στο μέλλον όμως δεν θα γίνουν ανεκτά».

Το σημερινό επεισόδιο στη Βουλή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που βρίσκεται στη Σλοβενία όταν ενημερώθηκε για τα τεκταινόμενα στο Κοινοβούλιο αποφάσισε να διαγράψει το βουλευτή από την ΚΟ της ΝΔ, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, για τις αναφορές Μπογδάνου στη Βουλή λίγο πριν από το δείπνο των ηγετών, ωστόσο, η αντίδρασή του ήταν αστραπιαία.

Μάλιστα κυβερνητικές πηγές αναφέρουν για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου πως: «Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον Πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα.

Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω».

Σημειώνεται πως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος από το βήμα της Βουλής ανέφερε πως: «Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς: τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ότι ήταν οι κομμουνιστές», κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης και κυρίως του βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλης.

Σε εκείνο το σημείο και μετά από αναφορές πως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος εμφανίστηκε σε εκδήλωση στο Βίτσι μαζί με την Χρυσή Αυγή, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, πήρε τον λόγο και σε έντονο ύφος είπε αρχικά: «Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας μας, αλλά να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας στο μέλλον».

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας, φανερά εκνευρισμένος ανέφερε: «Δεν γνωρίζω ποιος παρέστη στο Βίτσι, ο πατέρας μου ήταν εκεί. Εγώ λέω ότι σήμερα οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Πρέπει να σοβαρευτούμε γιατί χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή και όσο είμαι εγώ σε αυτή την αίθουσα δεν θα το επιτρέψω».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέγραψε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο από τη ΝΔ

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία διαρκείας - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» τα ισχυρά φαινόμενα

Κρούσματα σήμερα: 2.876 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, 34 θάνατοι και 334 διασωληνωμένοι