ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέοι του ΠΑΜΕ συναντήθηκαν με τον υπουργό Εργασίας

Νέοι του ΠΑΜΕ συναντήθηκαν με τον υπουργό Εργασίας

Χθες, Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ, με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη, με αντικείμενο συζήτησης τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα η γραμματεία Νέων ζήτησε ενημέρωση σχετικά με την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των μαθητών καθώς αρκετές εκατοντάδες σε όλη τη χώρα παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από 3 μήνες.

Επίσης, απαίτησαν να μην υπάρξει καμία μείωση στο μεροκάματο των σπουδαστών. Να παραμείνει το μεροκάματο στο επίπεδο τουλάχιστον του προηγούμενου κατωτέρου. Η σύμβαση μαθητείας να αντιστοιχηθεί με άλλα προγράμματα του ΟΑΕΔ που με απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού δεν υπήρξε μείωση αλλά παρέμεινε στο ύψος των 751 ευρώ (ο προηγούμενος κατώτερος μισθός).

Τέλος, ζήτησαν να δοθεί άμεση λύση στο οξυμένο πρόβλημα της πρακτικής άσκησης. Να σταματήσει το καθεστώς νεανικής μισθωτής σκλαβιάς που επικρατεί σε αρκετούς εργασιακούς χώρους.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, η απάντηση του Υπουργείου ως τώρα (διότι δεν έχει απαντήσει στο σύνολο των αιτημάτων) δεν καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών, δε δίνει απαντήσεις στα οξυμένα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν.