Ευ. Αντώναρος: Θέλουμε ισχυρή εντολή

"Ο κ. Σαμαράς είπε ότι πρωθυπουργός πρέπει να γίνει ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος. Εμείς στοχεύουμε στην αυτοδυναμία. Εμείς στη Νέα Δημοκρατία θέλουμε, και είμαστε βέβαιοι ότι θα την έχουμε, μια ισχυρή εντολή, για να πάμε τη χώρα μπροστά", δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του ο Ευάγγελος Αντώναρος, βουλευτής Επικρατείας με την Νέα Δημοκρατία.
Ευ. Αντώναρος: Θέλουμε ισχυρή εντολή
1'

Αναφορικά με την δήλωση του Αντώνη Σαμαρά πως θα οδηγήσει την χώρα σε νέες εκλογές εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, ο κ. Αντώναρος είπε ότι "και αυτό νομίζω παρερμηνεύθηκε. Ο κύριος Σαμαράς είπε πάλι το αυτονόητο. Η χώρα πρέπει να έχει μια βιώσιμη κυβέρνηση. Τι λέει το Σύνταγμα; Το Σύνταγμα λέει ότι αν δεν μπορέσει να σχηματιστεί μια βιώσιμη κυβέρνηση, η χώρα πάει αναγκαστικά σε εκλογές".

"Έχω την εντύπωση ότι τα κόμματα που προκαταβολικά έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα ότι χάνουν τις εκλογές, θέλουν να εμπλέξουν τη Νέα Δημοκρατία, που έχει τεράστιο προβάδισμα και θα κερδίσει τις εκλογές, σε μια συζήτηση για την κατοπινή ημέρα, γιατί θέλουν να εξασφαλίσουν ένα κομμάτι της εξουσίας. Θα συζητούσε ποτέ το ΠΑΣΟΚ τέτοιο θέμα αν ήταν μπροστά στις δημοσκοπήσεις; Ασφαλώς και όχι. Όταν είδαν ότι έχασαν την πρωτιά, άρχισαν αυτήν την κουβέντα. Είναι κουβέντα ήττας αυτή η συζήτηση. Άλλο πράγμα είναι η συνεννόηση, η οποία πρέπει να υπάρχει στην πολιτική", σχολίασε ο Ευ. Αντώναρος κατακρίνοντας το ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με την απεργία της ΠΝΟ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι "όλοι, και οι ναυτεργάτες, πρέπει να αντιληφθούν ότι η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη καμπή. Δεν μπορούν λοιπόν αυτές τις κρίσιμες ημέρες, να κλείνουν τα πλοία μέσα στα λιμάνια... Δεν μπορούν λοιπόν κάποιες μικρές ομάδες να κάνουν κατάχρηση των αδιαμφισβήτητων δικαιωμάτων τους".

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή