ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου στο Newsbomb: Στα χέρια της επιτροπής η απόφαση για χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Οικονόμου στο Newsbomb: Στα χέρια της επιτροπής η απόφαση για χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμα και αυτή την Τετάρτη να εισηγηθεί η επιτροπή την μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμα και αυτή την Τετάρτη να εισηγηθεί η επιτροπή την μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Για το ενδεχόμενο η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας να τοποθετηθεί ακόμα και αυτή την Τετάρτη για την μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός ρωτήθηκε από το Newsbomb.gr ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο κ. Οικονόμου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό καθώς απάντησε ότι «κάθε εβδομάδα η επιτροπή σταθμίζοντας τα επιδημιολογικά στοιχεία, τα μεγέθη της πανδημίας και την πορεία της στις άλλες χώρες κάνει τις εισηγήσεις της και με βάση αυτές η κυβέρνηση αποφασίζει βλέποντας την τάση που υπάρχει κα τοποθετούμενη αναλόγως».

Τις σκέψεις της κυβέρνησης βάσει και των προθέσεων που υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη για άρση των περισσότερων μέτρων για τους εμβολιασμένους μέχρι τα τέλη Μαρτίου είχε αποκαλύψει νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Η αίσθηση που υπάρχει από τη συζήτηση με τους ομολόγους μου είναι ότι για το επόμενο 6μηνο θα είναι μια καλύτερη κατάσταση πολύ κοντά στην κανονικότητα και υπάρχει μια συνολική προετοιμασία ότι ενδεχομένως ο κορονοϊός μπορεί να επανέλθει από τον Σεπτέμβριο με άλλα χαρακτηριστικά» είπε αρχικά ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον ΑΝΤ1 προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει εφησυχασμός γιατί ο κορονοϊός μας έχει εκπλήξει αρνητικά»

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για άρση μέτρων στους μη εμβολιασμένους. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου τα περισσότερα από τα μέτρα για τους εμβολιασμένους θα έχουν αρθεί» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας αν και συμπλήρωσε ότι «η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και οι αποστάσεις είναι ήπια μέτρα και δεν επηρεάζουν την κανονικότητα».

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι «για τους μη εμβολιασμένους ακόμα δεν υπάρχει συζήτηση για άρση μέτρων». «Αυτή τη στιγμή μιλάμε για άρση περιορισμών μόνο στους εμβολιασμένους. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί έκαναν μια επιλογή που αποτελεί κίνδυνο για τους ίδιους και την κοινωνία» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πλεύρης: Μέχρι τέλη Μαρτίου άρση των περισσότερων μέτρων για τους εμβολιασμένους

Τζανάκης στο Newsbomb.gr: Πότε περιμένουμε την επόμενη μετάλλαξη – Άγνωστο αν θα είναι η τελευταία