ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγριεύει και ετοιμάζεται για ένα «θερμό» καλοκαίρι μέσω Novartis

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγριεύει και ετοιμάζεται για ένα «θερμό» καλοκαίρι μέσω Novartis
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

ΣΥΡΙΖΑ: Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προετοιμάζει την τελική του αντεπίθεση μέσα στο καλοκαίρι

Αποφασισμένος να ανεβάσει τις αντιπολιτευτικές «στροφές» του και να επιτεθεί στην κυβέρνηση, αλλά και σε όσους ετοιμάζονται να «νεκραναστήσουν» το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο είναι η Κουμουνδούρου.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προετοιμάζει την τελική του αντεπίθεση μέσα στο καλοκαίρι, με αιχμή του δόρατος την υπόθεση Novartis, καθώς τα κορυφαία της στελέχη εκτιμούν ότι μπαίνουμε στη τελική ευθεία για τις εκλογές.
Στην υπόθεση της απαλοιφής του ονόματος του Ανδρέα Λοβέρδου από επίσημο έγγραφο του FBI που εστάλη στο υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το οποίο ο πρώην υπουργός έλαβε χρήματα από τη Novartis, ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε με πρωτοφανή σφοδρότητα.

Επιτέθηκε κατά πάντων (κυβέρνησης, υπουργείου Εξωτερικών, ΠΑΣΟΚ και φυσικά εναντίον του ίδιου του Ανδρέα Λοβέρδου), επιχειρώντας μέσω αυτού του εγγράφου να αντεπιτεθεί, καθώς η συγκεκριμένη υπόθεση χαρακτηρίστηκε «σκευωρία» από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Πλέον, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να αποδείξει ότι όχι μόνο είχε δίκιο από την αρχή όταν μιλούσε για «σκάνδαλο Novartis», αλλά και ότι οι εμπλεκόμενοι σε αυτό και τα κόμματα τους είναι οι πραγματικοί «σκευωροί». Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι δεν δίστασαν να κατηγορήσουν δημοσιογράφους και πολιτικούς τους αντιπάλους προκειμένου να στήσουν αυτή τη «σκευωρία».

Ο τρόπος με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κινητοποιήθηκε από την αποκάλυψη του εν λόγω εγγράφου, δείχνει την πρόθεση του να μην αφήσει τίποτα να πέσει κάτω το επόμενο διάστημα. Θα χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο μέσο που έχει στη διάθεση του για να αντιστρέψει όλες τις κατηγορίες που έχουν εκτοξεύσει εναντίον του από το Μέγαρο Μαξίμου, καθ’ όλη την τελευταία τριετία.

Επίσης, η Κουμουνδούρου έχει και έναν ακόμα στόχο, πολιτικό. Να σταματήσει την ανασύσταση του λεγόμενου «αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου». Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα που εκτιμούν ότι συγκεκριμένοι παράγοντες, ακόμα και εξωθεσμικοί, έχουν βαλθεί να ανακόψουν την πορεία του κόμματος τους προς τη νίκη στις επόμενες εκλογές ή τουλάχιστον να αποτρέψουν την πιθανότητα δημιουργίας προοδευτικής κυβέρνησης.

Υποστηρίζουν, δε, ότι προσπαθούν όχι απλά να «νεκραναστήσουν» την άτυπη συμμαχία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που υπήρχε μέχρι και το 2019, αλλά και να προστατεύσουν τους «εκλεκτούς» του Κυριάκου Μητσοτάκη εντός της Χαριλάου Τρικούπη, υπονοώντας ανοιχτά τον Ανδρέα Λοβέρδο, με σκοπό να υπάρξει μετεκλογική συνεργασία ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Μάλιστα, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνουν να εννοηθεί ότι το νήμα της υπόθεσης Novartis τώρα θα αρχίσει να ξετυλίγεται, προειδοποιώντας τους εμπλεκόμενους και τους «προστάτες» τους -όπως τους χαρακτηρίζουν- με ένα θερμό καλοκαίρι.

Σχετικές ειδήσεις