ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για Λιγνάδη: Αδιανόητο ότι θα δείχναμε ανοχή – Εύλογος ο προβληματισμός της κοινωνίας

Οικονόμου για Λιγνάδη: Αδιανόητο ότι θα δείχναμε ανοχή – Εύλογος ο προβληματισμός της κοινωνίας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί

Στην αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Τρίτης.

Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε «εύλογο τον προβληματισμό» της κοινωνίας για την απόφαση του δικαστηρίου καθώς όπως είπε «αναρωτιέται (σ.σ. η κοινωνία) πώς είναι δυνατόν κάποιος να προφυλακίζεται, να καταδικάζεται και τελικά να αφήνεται ελεύθερος».

«Οι πολίτες δεν είναι δικαστές και δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν» σημείωσε ο κ. Οικονόμου κάνοντας λόγο, παράλληλα, για «απόπειρα απαξίωσης της Δικαιοσύνης και χυδαία απόπειρα ταύτισης του Δημήτρη Λιγνάδη με την κυβέρνηση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι «οι αρχές ανέλαβαν την έρανα και το ΜΟΔ έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για δύο βιασμούς και του χορήγησε αναστολή με αποτέλεσμα την αποφυλάκισή του δυνάμει του νόμου 3904 του 2010. Εάν η δικαιοσύνη είχε τη δυνατότητα να κρίνει βάσει των αλλαγών που έγιναν από τον ΠΚ επί ΝΔ η ποινή θα ήταν ισόβια και άρα δεν θα υπήρχε δυνατότητα αναστολής».
Με την αλλαγή του ΠΚ το 2019 το αδίκημα του βιασμού στην βασική του μορφή τιμωρούνταν με 5-15 έτη κάθειρξη ενώ για πρώτη φορά η παρούσα κυβέρνηση με την αλλαγή του ΠΚ τροποποίησε τον βιασμό ανηλίκου με αποκλειστική ποινή τα ισόβια, πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, επίσης, ότι «αν θέλουμε να έχουμε μια δημοκρατική πολιτεία οφείλουμε να προστατεύουμε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Ο δημοκράτης είναι υπέρμαχος της δικαιοσύνης άσχετα αν οι αποφάσεις είναι υπερ ή κατά των απόψεών του. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τη δικαιοσύνη a la carte ανάλογα με το αν εξυπηρετεί τα συμφέροντά του».

«Η κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης γιατί έτσι στηρίζουμε τη Δημοκρατία γιατί αν δώσουμε χώρο σε λαϊκά δικαστήρια και αυτόκλητους εισαγγελείς θα βρεθούμε ένα βήμα από την εκτροπή» πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δε, το μόνο πολιτικό ίχνος στην υπόθεση Λιγνάδη είναι η αχρεία απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει πολιτική χροιά σε μια δικαστική υπόθεση.

«Η κυβέρνηση κατανοεί και σέβεται απόλυτα τις ανησυχίες των πολιών. Έχουμε παιδιά και είναι αδιανόητο ότι θα δείχναμε στήριξη ή ανοχή σε ενόχους για τέτοια ειδεχθή εγκλήματα. Η στάση είναι απόλυτη και κρυστάλλινη ανεξαρτήτως αν ο ένοχος βιασμού είναι σκηνοθέτη, ντράμερ, αλλοδαπός ή Έλληνας επώνυμος και ανώνυμος. Σε αυτή τη στάση δεν μείναμε στα λόγια. Παλέψαμε να σπάσουμε το απόστημα της ενδοοικογενειακής βίας πάντα με σεβασμό στα δικαιώματα και στη Δικαιοσύνη γιατί ο δρόμος της ρωμαϊκής αρένας οδηγεί την κοινωνία στον γκρεμό» κατέληξε ο Γιάννης Οικονόμου.

Σχετικές ειδήσεις