ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η Δημοκρατία επικρατεί της αλαζονείας και του αυταρχισμού

ΣΥΡΙΖΑ: Η Δημοκρατία επικρατεί της αλαζονείας και του αυταρχισμού
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση της κυβέρνησης να δεχθεί την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για άνοιγμα της Βουλής νωρίτερα του προγραμματισμένου έτσι ώστε να συζητηθεί το θέμα των παρακολουθήσεων.

Με τη φράση «κοντός ψαλμός αλληλούια» υποδέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι η Βουλή θα ανοίξει στις 22 Αυγούστου, μετά από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα το οποίο αποδέχθηκε η κυβέρνηση, έτσι ώστε να συζητηθεί το θέμα των παρακολουθήσεων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει πως, παρά το γεγονός ότι το αίτημα έγινε δεκτό, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κερδίσει χρόνο έτσι ώστε να «εξουδετερώσει τη βόμβα μέσω προπαγανδιστικού μηχανισμού».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δέχεται την πρότασή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για έκτακτη σύνοδο της Βουλής και προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για τις υποκλοπές.

Ωστόσο το αίτημα αφορούσε την άμεση διεξαγωγή της συζήτησης ώστε να δοθούν απαντήσεις εδώ και τώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης όρισε τελικά αυτή τη συζήτηση για την εβδομάδα μετά τις 22 Αυγούστου, προφανώς για να κερδίσει χρόνο και να προσπαθήσει με τον προπαγανδιστικό του μηχανισμό να εξουδετερώσει τη "βόμβα".

Παρόλα αυτά το γεγονός ότι υποχρεώνεται να δεχτεί, υπό την πίεση των αποκαλύψεων και των αντιδράσεων, τη βάσανο του κοινοβουλευτικού ελέγχου που προσπαθούσε να αποφύγει, αποδεικνύει ότι η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να επικρατεί της αλαζονείας και του αυταρχισμού.

Κοντός ψαλμός αλληλούια...».