ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ν. Μιχαλολιάκος αποθεώνει Χίτλερ και χαιρετισμό Χρυσής Αυγής

Ο Ν. Μιχαλολιάκος αποθεώνει Χίτλερ και χαιρετισμό Χρυσής Αυγής

Ο Χίτλερ, ο χαιρετισμός της Χρυσής Αυγής, οι Χουντικοί και το περίφημο εγέρθητι

Να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις και να δημιουργήσει το προφίλ ενός σοβαρού πολιτικού που θα αντιπολιτευτεί με θάρρος, επιχειρεί σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Νίκος Μιχαλολιάκος σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής παραδέχεται ότι ο ίδιος έγραψε το κείμενο της Χρυσής Αυγής το 1987, το οποίο αναφερόταν με εγκωμιαστικά σχόλια στον «μεγάλο άνδρα του 20ου αιώνα τον Αδόλφο Χίτλερ».

«Και έγκλημα να είχα κάνει θα είχε παραγραφεί. Ο Χίτλερ επιτέθηκε στην Ελλάδα και καλώς τον πολεμήσαμε. Ωστόσο λατρεύτηκε από το γερμανικό λαό και η χώρα του επί των ημερών του γνώρισε οικονομική άνθηση», σημειώνει ο κ. Μιχαλολιάκος.

Ερωτηθείς για το χαιρετισμό της Χρυσής Αυγής, με το δεξί χέρι προτεταμένο, ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής ισχυρίζεται ότι έτσι τον έμαθε η οργάνωση του Κωνσταντίνου Πλεύρη «4η Αυγούστου». Φτάνει μάλιστα στο σημείο να ισχυριστεί ότι με τον ίδιο τρόπο χαιρετούσαν ως μέλη της Εθνικής Οργάνωσης Νέων (ΕΟΝ) ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος.

Ο κ. Μιχαλολιάκος χαρακτηρίζει τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο και τον αξιωματικό της Χούντας Νίκο Ντερτιλή, με τους οποίους διατηρούσε στενές σχέσεις, σπουδαίους στρατιώτες, ενώ τονίζει πως «με την επανάσταση της 21ης Απριλίου ο κόσμος περνούσε καλύτερα.

Σχολιάζοντας το περίφημο "εγέρθητι" που φώναξαν συνεργάτες του την ημέρα των εκλογών σε δημοσιογράφους, ο κ. Μιχαλολιάκος δηλώνει πως δεν το υιοθετεί και ρίχνει τους τόνους χαρακτηρίζοντας το περιστατικό αστείο. "Δεν σύραμε κανέναν έξω. Αν άρχιζαν τους δημοσιογράφους στις μπουνιές τότε θα το καταδίκαζα.

Τέλος για τους πολιτικούς του Μνημονίου, δηλώνει ότι «έχει πολλά ράμματα για τη γούνα τους», ενώ ξεκαθαρίζει ότι θα δώσει μάχη για τη λαθρομετανάστευση, την ανεργία και τη φτώχεια.