ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μερική στήριξη πολυνομοσχεδίου από ΝΔ

Μερική στήριξη πολυνομοσχεδίου από ΝΔ
"Όχι" στις ρυθμίσεις για τα εργασιακά και την αύξηση του ΦΠΑ, "ναι" στις αλλαγές σε ΔΕΚΟ, είναι η θέση της Ν.Δ. επί του πολυνομοσχεδίου...

"Όχι" στις ρυθμίσεις για τα εργασιακά και την αύξηση του ΦΠΑ, "ναι" στις αλλαγές σε ΔΕΚΟ, με αίτημα ωστόσο, να ενταχθούν και οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, είναι η θέση της ΝΔ επί του σχετικού πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, η συζήτηση του οποίου άρχισε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και θα ολοκληρωθεί αύριο με την ψήφισή του από την Ολομέλεια.

Ο αρμόδιος για εργασιακά θέματα και εισηγητής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για πρωτοφανή ασέβεια στους δημοκρατικούς θεσμούς, καθώς εισάγει προς συζήτηση στη Βουλή ένα νομοσχέδιο με πάρα πολλά κορυφαία ζητήματα και πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα περιοριστεί να υπερψηφίσει μόνο επί μέρους ρυθμίσεις και θα το καταψηφίσει επί της αρχής.

«Η κυβέρνηση εισάγει αυτό το κορυφαίο πολυνομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και με την απουσία ενός δημοκρατικού διαλόγου. Η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε μόνο νομοσχέδιο με τον χαρακτήρια του κατεπείγοντος, ενώ το ΠΑΣΟΚ μέσα σε ένα χρόνο κατέθεσε συνολικά επτά», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Όπως είπε ο κ. Βρούτσης, η ΝΔ από τα συνολικά 18 άρθρα του πολυνομοσχεδίου θα υπερψηφίσει τα 10, ενώ υπογράμμισε ότι το κόμμα του λέει ένα ξεκάθαρο "όχι" στις ρυθμίσεις για τα εργασιακά που έχουν στοιχεία συγκρουσιακά, όπως τάσσεται και κατά των αυξήσεων του ΦΠΑ, καθώς και της διαγραφής των ανείσπρακτων φόρων ύψους 24 δισ.

Σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις για τις ΔΕΚΟ, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι η ΝΔ θα πει ένα συμβολικό "ναι", με αίτημα ωστόσο να μπουν στις ρυθμίσεις και οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, ενώ θα ταχθεί υπέρ και για την απαλλαγή του «πόθεν έσχες» για την πρώτη κατοικία.

Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος "η Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνη παράταξη, θα στηρίξει μεμονωμένες διατάξεις, που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά θα ζητήσει, ταυτόχρονα, την απόσυρση ή την τροποποίηση άλλων ρυθμίσεων, που αντί να προωθούν την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της Οικονομίας, τη βυθίζουν στη συρρίκνωση και την ύφεση».

Ροή Ειδήσεων