ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίστηκε η δίκη του Νίκου Παππά και του Καλογρίτσα

Συνεχίστηκε η δίκη του Νίκου Παππά και του Καλογρίτσα
Ο Νίκος Παππάς
Eurokinissi

Το διευθυντικό στέλεχος της λιβανέζικης εταιρείας CCC, Αντώνιος Λιανός, κατέθεσε στη δίκη του Νίκου Παππά και του Χρήστου Καλογρίτσα. 

Με την «λακωνική» κατάθεση του Αντώνη Λιανού, διευθυντικού στελέχους της λιβανέζικης εταιρείας CCC συνεχίστηκε η δίκη του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση ο κ. Λιανός είχε ζητήσει να μην καταθέσει, καθώς σε βάρος του υπάρχει προκαταρκτική εξέταση για ψευδορκία, όμως το αίτημά του είχε απορριφθεί κατά πλειοψηφία.

Αρνητική ήταν η απάντηση του μάρτυρα σε ερώτηση της προέδρου σχετικά με το εάν γνωρίζει οτιδήποτε για την συνάντηση του ισχυρού άνδρα της CCC Σαμερ Χούρι με τον Χρήστο Καλογρίτσα στο Πόρτο Χέλι παρουσία του Κυριάκου Τόμπρα στις 24 Αυγούστου 2016. «Δεν γνωρίζω τίποτα για τη συνάντηση, ούτε για το αν συμφωνήθηκε κάτι μεταξύ τους» ανέφερε ο μάρτυρας.

Όπως εξήγησε την επόμενη ημέρα έλαβε ένα μήνυμα από τον Φουάντ Χούρι που του έλεγε να είναι stand by, χωρίς κάποια άλλη αναφορά. «Δεν έχω άποψη για ποια έργα μπορεί να μιλούν στα emails, ούτε είδα το συμφωνητικό» ανέφερε ενώ σε ερώτηση της προέδρου μήπως μέχρι σήμερα έχει ενημερωθεί για το τι είχε γίνει τότε, ο κ. Λιανός απάντησε ότι δεν ρώτησε ποτέ, ούτε έμαθε ούτε ήθελε να μάθει. Πάντως, ερωτώμενος για τον Νίκο Παππά σχολίασε ότι έχει «μεσάνυχτα» για το ρόλο του.

Σειρά ερωτήσεων δέχθηκε ο μάρτυρας από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Χρήστου Καλογρίτσα, οι οποίοι αμφισβητούσαν ότι δεν γνωρίζει ότι η σύμβαση μεταξύ της CCC και του εργολάβου ήταν εικονική, αλλά και πως δεν λέει την αλήθεια για όσα πραγματικά γνωρίζει.