ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη δημοσιότητα δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ την επιστολή Τσίπρα προς Ράμμο

Στη δημοσιότητα δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ την επιστολή Τσίπρα προς Ράμμο
Ο Αλέξης Τσίπρας.

ΣΥΡΙΖΑ: Το φως της δημοσιότητας είδε η επιστολή που παρέδωσε στις αρχές Δεκεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας, προς τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο - Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα στη Βουλή, εκεί όπου υποστήριξε πως δεν γνώριζε τα ονόματα που περιείχε η επιστολή Ράμμου, που εστάλη στους πολιτικούς αρχηγούς σχετικά με τα ευρήματα της έρευνας του.

Στη δημοσιότητα έδωσαν πηγές που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, την επιστολή που παρέδωσε στις αρχές Δεκεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας, προς τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, η οποία έδωσε και το έναυσμα για την έρευνα της Ανεξάρτητης Αρχής για τις παρακολουθήσεις του Κωστή Χατζηδάκη και των πέντε στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα στη Βουλή, εκεί όπου υποστήριξε πως δεν γνώριζε τα ονόματα που περιείχε η επιστολή Ράμμου, που εστάλη στους πολιτικούς αρχηγούς σχετικά με τα ευρήματα της έρευνας του.

Πήγες της Κουμουνδούρου σημείωναν πως με τη σημερινή θλιβερή του παρουσία, ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την ενοχή του για το πρωτοφανές σκάνδαλο των υποκλοπών ως ο επικεφαλής, ενορχηστρωτής και εγκέφαλος του παρακράτους που εγκατέστησε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν απάντησε ούτε σε ένα από τα ερωτήματα που του τέθηκαν επί τρεις μέρες και εξάντλησε την επιχειρηματολογία του σε γελοίους αντιπερισπασμούς. Και φυσικά δεν απάντησε στα αμείλικτα ερωτήματα που του έθεσε ο κ. Τσίπρας για τη σκοπιμότητα των παρακολουθήσεων της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Λάγιου και Αλεξόπουλου για τη ροή του χρήματος από τα 15 δισ. εξοπλιστικά.

Τα ίδια πρόσωπα υποστήριξαν πως οι βουλευτές της ΝΔ, άλλοι για την καρέκλα τους και άλλοι γιατί εκβιάζονται από το παρακράτος Μητσοτάκη με προϊόντα υποκλοπών, σήμερα μετέτρεψαν το σκάνδαλο Μητσοτάκη σε σκάνδαλο της παράταξής τους. Το χειρότερο, ωστόσο, για τον αρχηγό «της παρακρατικής συμμορίας», είναι ότι σήμερα όχι μόνο δεν κλείνει το κεφάλαιο «σκάνδαλο υποκλοπών», αλλά μάλλον ανοίγει ένα ακόμα μεγαλύτερο. «Ο κ. Μητσοτάκης θα το πιει το ποτήρι μέχρι τέλους», συμπλήρωσαν.

Κάνουν, παράλληλα, λόγο για «αξιοθρήνητη προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη ακόμα και σήμερα να πείσει πως τα ονόματα των 6 παρακολουθούμενων (Χατζηδάκη, Φλώρου, Λαλούση, Διακόπουλου, Λάγιου και Αλεξόπουλου) δεν τα γνώριζε και δεν ήταν στην απαντητική επιστολή του κ. Ράμμου» και γι αυτό έδωσαν στη δημοσιότητα το επίσημο αίτημα που είχε υποβάλλει ο κ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ.

Σε αυτό απάντησε ο κ. Ράμμος, επιβεβαιώνοντας πως και τα 6 πρόσωπα, για τα οποία έκανε αίτηση ο κ. Τσίπρας, δηλαδή «Υπουργος και πέντε ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων» βρίσκονταν σε επίσημη παρακολούθηση από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη με την υπογραφή της κας Βλάχου «για λόγους εθνικής ασφαλείας, στην πρώτη περίπτωση από τον Νοέμβριο του 2020 ως τον Ιούνιο του 2021 και στη δεύτερη κατηγορία περιπτώσεων συνολικά από τον Ιούλιο του 2020 ως τον Μάιο του 2022».

Σχετικές ειδήσεις

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας: Σφοδρή η τελευταία σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα πριν τις εκλογές

Ένταση ανάμεσα σε Τσίπρα - Τασούλα για το «Πρωθυπουργός μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας»

Τσίπρας: Μαθήματα πατριωτισμού δεν δεχόμαστε - Ακούγατε στρατηγούς, είστε αρχηγός του παρακράτους