ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση ανάμεσα σε Τσίπρα - Τασούλα για το «Πρωθυπουργός μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας»

Ένταση ανάμεσα σε Τσίπρα - Τασούλα για το «Πρωθυπουργός μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας»

Ένταση στη Βουλή ανάμεσα σε Τσίπρα και Τασούλα για την λεκτική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη περί «μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας»

Μεγάλη είναι η ένταση στη Βουλή εν όψει της τριήμερης συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Τα «αίματα άναψαν» όταν ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του επέλεξε να πει για δεύτερη φορά τη φράση «παριστάνει τον Πρωθυπουργό μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας παρά να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν στο θέμα των παρακολουθήσεων».

Τα λόγια αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να φουντώσουν τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα να απευθύνει τον λόγο στον κ. Τσίπρα λέγοντάς του «κ. Πρόεδρε αυτές τις εκφράσεις θέλω να τις σκεφτείτε λίγο. Είναι άλλης τάξεως».

Τότε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απηύθυνε τον λόγο στον κ. Τασούλα: «επιχειρήσατε επί μέρες να μείνουν όλα στο σκοτάδι. Δεν θα επιχειρήσετε να λογοκρίνετε και την πολιτική παρουσία μου και την πολιτική μου τοποθέτηση από αυτό εδώ το βήμα της Βουλής. Σας παρακαλώ πολύ να με προστατεύσετε από την οχλαγωγία όσων τώρα κάνουν ότι ενοχλούνται, ενώ δεν ενοχλούνται που έχουν έναν Πρωθυπουργό που καταπάτησε το Σύνταγμα και το Κράτος Δικαίου».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε από το βήμα ότι «είναι υποχρέωσή μου να πω την αλήθεια και να εκφράσω τη γνώμη μου ελευθέρως. Είναι δημοκρατικό μου δικαίωμα».

Με έντονο τόνο τότε ο Κώστας Τασούλας είπε στον πρόεδρο της αντιπολίτευσης ότι του έκανε τη συγκεκριμένη σύσταση για να τον προστατεύσει.