ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχεται μποναμάς στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση τον Ιανουάριο

Έρχεται μποναμάς στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση τον Ιανουάριο
ΙΝΤΙΜΕ

«Καλές εξαγγελίες για τους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση τον Ιανουάριο» προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση κοπής πίτας σε οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στο Νότιο Τομέα.

Ευχάριστα νέα για τους συνταξιούχους προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από κομματική εκδήλωση στο Νότιο Τομέα.

«Και επειδή όπου πηγαίνω ακούω κάποια δικαιολογημένα παράπονα για το θέμα της προσωπικής διαφοράς, μπορώ να σας πω: κάντε λίγο υπομονή, θα υπάρχουν καλές εξαγγελίες και για τους συνταξιούχους που δεν είδαν καμία αύξηση τον τελευταίο μήνα».

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Περίπου 140.000 συνταξιούχοι, με συντάξεις από 800 - 1.000 ευρώ είναι η βασική δεξαμενή των δικαιούχων, οι οποίοι θα λάβουν πριν το Πάσχα από τον ΕΦΚΑ το έκτακτο επίδομα - «μπόνους» προσωπικής διαφοράς.

Πρόκειται για την έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση που εξετάζει να δώσει το οικονομικό επιτελείο στους συνταξιούχους που έχουν μείνει εκτός των παροχών που δόθηκαν το τελευταίο διάστημα στους συνταξιούχους.

Η συγκεκριμένη ομάδα συνταξιούχων είναι εκείνοι οι οποίοι δεν πήραν:

  • Επιταγή ακρίβειας (επίδομα 250 ευρώ) τα Χριστούγεννα διότι έχουν συντάξεις άνω των 800 ευρώ
  • Μόνιμη αύξηση 7,75% ή μικρότερη, διότι έχουν σημαντική προσωπική διαφορά και έλαβαν μόνο λογιστική αύξηση - ροκάνισμα της προσωπικής διαφοράς (μηδενική αύξηση στην τσέπη)
  • Αύξηση από την κατάργηση της φορολογικής εισφοράς αλληλεγγύης, διότι έχουν μικρότερες συντάξεις από 1.000 ευρώ / μήνα και δεν είχαν ούτως ή άλλως κράτηση εισφοράς αλληλεγγύης

Το νέο έκτακτο «Δώρο Πάσχα» του ΕΦΚΑ θα δοθεί σε αυτόν τον στοχευμένο πληθυσμό και αναμένεται να πληρωθεί πριν το Πάσχα και πριν τις πρώτες εκλογές. Αυτοί που θα λάβουν το «μπόνους» προσωπικής διαφοράς είναι όσοι αποκλείστηκαν από τις υπόλοιπες παροχές που έχουν δοθεί στους συνταξιούχους.

Σχετικές ειδήσεις

Έκτακτο δώρο Πάσχα: Ποιοι οι δικαιούχοι - Πότε θα πληρωθούν

Έκτακτο δώρο Πάσχα 300 ευρώ - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - Πότε θα καταβληθεί

Market Pass: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Πώς θα πληρωθούν οι δικαιούχοι