ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Πολάκης: Πώς φτάσαμε στην κόντρα με την Κουμουνδούρου για τα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

Παύλος Πολάκης: Πώς φτάσαμε στην κόντρα με την Κουμουνδούρου για τα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

Δυσφορία στην Κουμουνδούρου από την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη  - «Σηκώνει το γάντι» ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα «αίματα» έχουν ανάψει στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Παύλο Πολάκη, καθώς ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέδρασε έντονα στην ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων του κόμματος ενόψει των εκλογών. Ο Παύλος Πολάκης επί της ουσίας ανέφερε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, καθώς δεν υπήρχε στις λίστες το όνομα του Μιχάλη Χαιρετάκη.

«Εγώ φίλους και συντρόφους δεν πουλάω, επειδή κάποιοι έχουν ανασφάλειες και συμπεριφέρονται με όρους διαδρόμου! Θα λυθούν στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή ΟΛΑ!», έγραψε μεταξύ άλλων σε μήνυμά του στο Facebook, ωστόσο, το «αντάρτικο» φαίνεται πως έπεσε σε τοίχο, καθώς πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζουν» τον πρώην υφυπουργό Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η ανάρτηση του πρώην υπουργού προκάλεσε δυσφορία στην Κουμουνδούρου, η οποία έσπευσε με μια διαρροή να του απαντήσει:

«Οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι συλλογικές και την τελική απόφαση για την κατάρτισή τους έχουν τα όργανα του κόμματος. Η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική για όλα τα στελέχη, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

«Όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, έχει κάθε δικαίωμα να μη συμμετάσχει σε αυτά», καταλήγουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας επί της ουσίας τον δρόμο της εξόδου από τα ψηφοδέλτια στον Παύλο Πολάκη.

Από την παραπάνω διαρροή, καθίσταται σαφές πως η Κουμουνδούρου δεν κάνει βήμα πίσω και «σηκώνει το γάντι» στον Παύλο Πολάκη. Όλα ξεκίνησαν από το γεγονός ότι ο στενός συνεργάτης του Παύλου Πολάκη και φίλος του, Μιχάλης Χαιρετάκης, δεν συμπεριλήφθη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές, με αποτέλεσμα ο πρώην υφυπουργός Υγείας να αφήσει αιχμές για την επιτροπή που είναι υπεύθυνη για τη σχετική διαδικασία των ψηφοδελτίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή που συνεδρίασε χθες αποφάσισε την επανεξέταση του ονόματος του Μιχάλη Χαιρετάκη, καθώς υπήρχαν για το συγκεκριμένο πρόσωπο διάφορες ενστάσεις.

Σημειώνεται ότι η επιτροπή ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ απαρτίζεται από τους εξής: Μιχάλης Καλογήρου, Ράνια Σβίγκου, Γιώργος Βασιλειάδης, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Φίλης και Πάνος Ρήγας

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ένας από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εξέφρασε επιφυλάξεις για την υποψηφιότητα Χαιρετάκη, ήταν ο πρώην υπουργός, Γιώργος Σταθάκης.

Σχετικές ειδήσεις