ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιλένα Αποστολάκη: Η αύξηση του κατώτατου μισθού παραπέμπει σε προσπάθεια εξαγοράς ψήφων

Μιλένα Αποστολάκη: Η αύξηση του κατώτατου μισθού παραπέμπει σε προσπάθεια εξαγοράς ψήφων
Μιλένα Αποστολάκη
Intime / φωτογραφία αρχείου

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη επεσήμανε ότι πρέπει να πάμε πάλι στη γενική συλλογική σύμβαση για το θέμα του κατώτατου μισθού.

Την αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου, την οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, σχολίασε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη.

Όπως ανέφερε, «και μόνο εάν το δεις θεσμικά και συγκυριακά ως ανακοίνωση, η οποία προηγείται λίγων ημερών από τις εκλογές, δεν παραπέμπει σε ένα σύγχρονο δυτικο-ευρωπαϊκό κράτος, αλλά σε αυτά που κατήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως μια προσπάθεια εξαγοράς της ψήφου και του λαού».

Μάλιστα, σχολίασε πως «αυτά πραγματικά παραπέμπουν στην Ελλάδα του Μαυρογυαλούρου», ενώ τόνισε ότι «χρειάζεται να επανέλθει η υπόθεση αυτή στους κοινωνικούς ετέρους, να πάμε πάλι στη γενική συλλογική σύμβαση και όχι να έρχεται το κράτος «πατερούλης» που με φιλανθρωπία δίνει κάτι παραπάνω».

Επίσης, η κυρία Αποστολάκη σημείωσε ότι πρέπει να ξεπαγώσουν οι τριετίες, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να εξελίσσονται οικονομικά και να επικυρωθούν οι κλαδικές συμβάσεις με πρώτη αυτή των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Τέλος, επεσήμανε ότι «πρέπει να φύγουμε από τη λογική αυτή, την οποία εκμεταλλεύεται ο κ. Μητσοτάκης με έναν πολύ αντιαισθητικό τρόπο σε αυτή την προεκλογική περίοδο» και σχολίασε ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει οικτρά στην πάταξη της αισχροκέρδειας.