ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή Τσίπρα για την αποστροφή Μητσοτάκη περί «θυσίας» των θυμάτων των Τεμπών

Αλέξης Τσίπρας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
Eurokinissi

Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η όξυνση της ρητορικής του Αλέξη Τσίπρα εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη

Την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, προκάλεσαν τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, από το Μαρούσι, όπου μίλησε για «θυσία» των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη.

Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η όξυνση της ρητορικής του Αλέξη Τσίπρα εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, που κατά την εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους εναντίον του πρωθυπουργού, σε σχέση με την προ ολίγων ημερών συνέντευξη του, στο Mega.

«Η τραγωδία των Τεμπών ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η ελληνική κοινωνία στη μεγάλη πλειοψηφία της αισθάνεται ανασφάλεια και αγανάκτηση. Αγανάκτηση που γίνεται οργή», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας ενώπιον των κορυφαίων στελεχών του κόμματός του.

Η διαχείριση της υπόθεσης από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, έχει οδηγήσει την Κουμουνδούρου στο συμπέρασμα πως το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι το να πετάξει από πάνω της την ευθύνη για τους 57 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες. Με έναν τρόπο, τον οποίο οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζουν «προκλητικό».

«Η διαχείριση της τραγωδίας από τη πλευρά της κυβέρνησης ήταν εξίσου τραγική. Από τη πρώτη στιγμή ο κ. Μητσοτάκης προέταξε το ψέμα, την επικοινωνία, τη δικαιολογία».

«Μετά την κατακραυγή, η γραμμή άλλαξε. Φταίμε όλοι, έγινε. Όλοι αλλά κανείς συγκεκριμένα. Όλοι αλλά όχι ο επικεφαλής του δήθεν επιτελικού κράτους. Που για άλλη μια φορά, δεν ήξερε (...) Τίποτα δεν ήξερε. Ανήξερος και ανεύθυνος πρωθυπουργός. Ανεύθυνη και ένοχη κυβέρνηση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για την αποστροφή του πρωθυπουργού στο Μαρούσι, που χαρακτήρισε «θυσία» τον βίαιο θάνατο 57 ανθρώπων στο δυστύχημα στα Τέμπη, γεγονός που προκάλεσε την οργή του.

«Και καμία δικαιολογία, καμία απόπειρα αποποίησης ευθυνών, συμψηφισμού ή συγκάλυψης δε μπορεί να πια να γίνει πιστευτή. Γιατί δεν υπάρχει καμία δικαιολογία», ήταν μια από τις χαρακτηριστικές αναφορές του.

Υπό αυτό το πρίσμα μπορεί να ερμηνευτεί η αλλαγή στάσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε λίγα 24ωρα. Επιμένει ότι το κόμμα του δεν πρέπει να στήσει την αντιπολιτευτική γραμμή του πάνω στους νεκρούς συμπολίτες μας, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσει την κυβέρνηση να «αλωνίζει» και να προκαλεί τις οικογένειες των θυμάτων.

Σχετικές ειδήσεις

Παύλος Πολάκης - Εκλογές: Το παρασκήνιο για την παραμονή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Σπίρτζης για επιστολή Σκούμα: Να δώσουν απαντήσεις Μητσοτάκης και Θεοδωρικάκος

Θύελλα αντιδράσεων για την αναφορά Μητσοτάκη σε «θυσία παιδιών»