ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Οικονόμου: Η τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πριν τις εκλογές

Γιάννης Οικονόμου: Η τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πριν τις εκλογές
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, προχώρησε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Το Σάββατο (22/4) αναμένεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι θεσμικές διαδικασίες για την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

Επί της ουσίας, η σημερινή (20/4) ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, θα είναι και η τελευταία πριν από τις εκλογές.

Παρακολουθήστε LIVE την ενημέρωση:

Στην ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε επίσημα ότι ο πρωθυπουργός θα ζητήσει προκήρυξη εκλογών το Σάββατο, ενώ έκανε έναν απολογισμό στα όσα έπραξε η κυβέρνηση μέσα στην τετραετία.

Ο κ. Οικονόμου είπε:

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί το Σάββατο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για την 21η Μαΐου. Σε αυτή την κάλπη θα κριθεί ποιος θα είναι πρωθυπουργός και ποιο κόμμα θα κυβερνήσει. Θα κριθεί αν η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται προς το μέλλον με αυτοπεποίθηση και σταθερότητα ή αν θα ξανακυλήσει πίσω, στο επαχθές χθες.»

«Αν θα καταφέρουμε να διαφυλάξουμε όλα όσα πετύχαμε ή αν θα επιστρέψουμε σε ένα περιβάλλον υψηλών φόρων, υψηλής ανεργίας. Σε μια Ελλάδα ανασφάλειας και ανοιχτών συνόρων. Οι πολίτες ξέρουν ότι η Ελλάδα του 2023 είναι καλύτερη από την Ελλάδα του 2019. Γνωρίζουν ποιου τα λόγια είναι κούφια και γι' αυτό θα μας ψηφίσουν.»

«Η κυβέρνηση διέθεσε στη διάρκεια των κρίσεων αυτών πάνω από 57 δισ. ευρώ για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Από το ξεκίνημα της ενεργειακής κρίσης, η κυβέρνηση στάθηκε στο πλευρό της κοινωνίας, εξαντλώντας αλλά όχι παραβιάζοντας τα δημοσιονομικά περιθώρια.»

«Απέναντι σε όλα αυτά αντιστάθηκε πεισματικά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας. Παραγνωρίζει σκόπιμα τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση. Οι ίδιοι δεν θα μπορούσαν ούτε να τα εμπνευστούν ούτε να τα εφαρμόσουν.»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε ειδική αναφορά για τις ενισχύσεις στους αγρότες. «Αυτό αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και τη νέα τετραετία.»

«Σχετικά με το μεταναστευτικό, εικόνες και αποφάσεις απασχολούν και προβληματίζουν τους Έλληνες. Η γειτονική χώρα αντιμέτωπη με ένα σοβαρό φαινόμενο, το οποίο παρουσιάζει αύξηση ακόμα και κατά 300%, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τους επόμενους 6 μήνες. Θα επικρατούσε δραματική κατάσταση και στην Ελλάδα σήμερα αν συνεχιζόταν η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που ήθελε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι.»

«Σήμερα, παραδίδοντας τον ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου στον υπουργό Επικρατείας στον καλό φίλο, Άκη Σκέρτσο, μπορώ να πω ότι δεν στεναχωριέμαι επειδή η πορεία αυτή τέλειωσε, χαμογελώ επειδή συνέβη. Κάθε τέλος, είναι η αφορμή, η αφετηρία από την οποία ξεπηδούν καινούριες αρχές. Σήμερα κλείνει για μένα ένας κύκλος ενημερώσεων πολιτικών συντακτών και δηλώσεων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θεσμικά και προσωπικά όλους τους πολιτικούς συντάκτες για τη συνεργασία που είχαμε όλον αυτό τον καιρό.»

Αναφερθείς στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, ο κ. Οικονομου είπε πως «αναδεικνύει για πολλοστή φορά το πρόβλημα της έμφυλης βίας και της κακοποιητικής συμπεριφοράς που έχει αποκτήσει ενδημικά χαρακτηριστικά».

«Η μοναδική αξιόπιστη πρόταση είναι η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυτοδύναμη κυβέρνηση. Δεν υπάρχει άλλη πρόταση διακυβέρνησης στο τραπέζι. Διεκδικούμε μία εντολή μιας κυβέρνησης συμπαγούς, αυτοδύναμης που θα αποτελεί την εγγύηση για να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της χώρας.»

Ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε, επίσης, νέες αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, που θα φτάσουν στο τέλος της επόμενης τετραετίας το 25%.

Για το ενδεχόμενο ενός ντιμπέιτ μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Εμείς θα επιδιώξουμε με θετική πρόθεση να διαμορφωθούν οι όροι για έναν αποτελεσματικό διάλογο ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Πάμε με πολύ θετική διάθεση.»

«Σε ό,τι αφορά το ψηφοδέλτιο επικρατείας, θα κάνετε λίγη υπομονή και τις επόμενες ημέρες θα απαντηθούν τα ερωτήματα. Το Σάββατο γύρω στις 11 το πρωί θα ανακοινωθεί η προκήρυξη των εκλογών.»