ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι δίκαιο, η αισχροκέρδεια προϋπήρχε»

Παύλος Μαρινάκης: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι δίκαιο, η αισχροκέρδεια προϋπήρχε»

«Η αισχροκέρδεια προϋπήρχε, συνεχίζουμε τους ελέγχους», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, για το θέμα της ακρίβειας.

«Για να αντιμετωπίσουμε τον υψηλό πληθωρισμό, πρέπει να αυξήσουμε όσο γίνεται το διαθέσιμο εισόδημα. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι δίκαιο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας σήμερα (18/11) στην ΕΡΤ.

«Υπάρχουν αυξομειώσεις, ο πλέον ανησυχητικός δείκτης είναι εκείνος του πληθωρισμού τροφίμων. Μέσα σε έναν χρόνο, η Ελλάδα έχει έναν σημαντικό εισαγόμενο πληθωρισμό. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει μόνιμες παρεμβάσεις για την αύξηση του εισοδήματος των πολιτών. Η αισχροκέρδεια δεν “γεννήθηκε” με την εισαγόμενη ακρίβεια, αλλά προϋπήρχε», σημείωσε εν συνεχεία ο κ. Μαρινάκης.

«Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι δίκαιο»

«Θα υπάρξουν σημειακές παρεμβάσεις από το Υπουργείο Οικονομικών στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Αναγνωρίζουμε ότι ο κόσμος έχει ταλαιπωρηθεί. Το τέλος επιτηδεύματος μειώνεται από το 2025 και στόχος είναι να καταργηθεί σε βάθος χρόνου», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη μία ουσιαστική συζήτηση για την τραγωδία στα Τέμπη»

«Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη μία ουσιαστική συζήτηση για την τραγωδία στα Τέμπη, προκειμένου να συμβούν όσα πρέπει. Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Αν δει κανείς την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, στερείται της οιασδήποτε τεκμηρίωσης», τόνισε.

«Μας ενδιαφέρει να “θωρακισθεί” ο διάλογος, αλλά οι –διαχρονικές– θέσεις μας παραμένουν σταθερές και αδιαπραγμάτευτες, όπως έχουν διατυπωθεί από τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εξωτερικών και συνολικά τα μέλη της κυβέρνησης.

Οι διαφορές μας είναι δεδομένες, όμως, ο διάλογος πρέπει να συνεχισθεί», ολοκλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφορικά με την επερχόμενη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις