ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: «Όχι» σε νέα μέτρα για τους αγρότες – «Μας ανησυχεί το χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας»

Μαρινάκης: «Όχι» σε νέα μέτρα για τους αγρότες – «Μας ανησυχεί το χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας»
EUROKINISSI.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Τι ανέφερε για την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, αλλά και για τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Οι τοποθετήσεις για ακρίβεια και τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια.

Ξεκάθαρος εμφανίσθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας σήμερα (03/02) για το ενδεχόμενο να υπάρξουν περαιτέρω κυβερνητικά μέτρα για τη στήριξη των αγροτών, οι οποίοι εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, με «φόντο» και την έκθεση Agrotica.

«Δεν υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε κάτι που δεν μπορούμε. Δεν θα έχουμε άλλα μέτρα, αυτές είναι οι δημοσιονομικές μας αντοχές», επανέλαβε αναφορικά με τα συλλαλητήρια των αγροτών, οι οποίοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Ακόμη, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «αυτή η κυβέρνηση πορεύεται έχοντας μία σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Όταν υπάρχουν λάθη, προσπαθούμε να τα διορθώσουμε όσο ταχύτερα και καλύτερα γίνεται. Σε αυτό το πλαίσιο, οφείλουμε να λέμε την αλήθεια.

Υπήρξε μία σειρά από –διαχρονικά, τα οποία εντάθηκαν μετά τον Danielαιτήματα από τους αγρότες, ήλθε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, υπενθύμισε την πολιτική που εφαρμόζεται από την πρώτη στιγμή και βέβαια, ανακοίνωσε κάποιες παρεμβάσεις αναφορικά με το ρεύμα, τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο, τις αποζημιώσεις και τους διακανονισμούς για τους οποίους μίλησε ο (σ.σ. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας) κ. Σκυλακάκης».

Παράλληλα, στάθηκε στην επίθεση με βόμβα που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, κάνοντας λόγο για «ένα πολύ σοβαρό χτύπημα, το οποίο ανήκει στο βαρύ έγκλημα και μας ανησυχεί», ενώ, τόνισε πως «έχουμε εμπιστοσύνη στην αστυνομία.

Προφανώς, πρόκειται για μία από τις σοβαρότερες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΛΑΣ. Από τη στιγμή που υπάρχει συγκεκριμένη ανάληψη ευθύνης και προειδοποίηση και εξερράγη συγκεκριμένη βόμβα, τα γεγονότα είναι εύκολο να συνδεθούν. Δεν είμαι αρμόδιος να διατυπώνει κρίσεις και να αναφέρει λεπτομέρειες για μία εν εξελίξει υπόθεση», μιλώντας στο OPEN.

«Το νομοσχέδιο θα περάσει, επειδή το θέλει η κοινωνία», επανέλαβε για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

«Δεν υπάρχει νόμιμη κατάληψη», σημείωσε εν συνεχεία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να επεμβαίνει η αστυνομία σε οιαδήποτε παράνομη πράξη, είτε σημειώνεται σε Πανεπιστήμιο, είτε σε νοσοκομείο, είτε σε ΔΟΥ. Θα διασωθεί η εξεταστική για τους φοιτητές και θα γίνει ό,τι πρέπει να γίνει στα εκπαιδευτικά ιδρύματα», τόνισε.

Ακόμη, επεσήμανε πως το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια θα περάσει από τη Βουλή διότι αυτό επιθυμεί η κοινωνία.

«Μειώνουμε τις συνέπειες της ακρίβειας»

Σχετικά με τον «καλπάζοντα» πληθωρισμό, ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε πως «το πρόβλημα της ανόδου των τιμών είναι ευρωπαϊκό. Υπάρχουν δύο βασικοί πυλώνες: Τα μέτρα της κυβέρνησης για αύξηση του εισοδήματος των πολιτών και οι έλεγχοι.

Η αισχροκέρδεια δεν “γεννήθηκε” με τον πληθωρισμό. Το ύψος των προστίμων που επιβάλλονται, είναι πολλαπλάσιο του ποσού της παραβατικής συμπεριφοράς».

Σχετικές ειδήσεις