ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρεμιέρα ανασύστασης για το ΠΑΣΟΚ

Πρεμιέρα ανασύστασης για το ΠΑΣΟΚ

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι παρόν στις εξελίξεις θέλει να στείλει ο Ευ. Βενιζέλος στην πανηγυρική συνδιάσκεψη του κόμματος.

Το σύνθημα «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό» ευελπιστούν στην Ιπποκράτους να ακουστεί δυνατά την ερχόμενη Παρασκευή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Περισσότερα από 1.200 μέλη του κόμματος καλούνται να λάβουν μέρος στη συνδιάσκεψη του Κινήματος που αναμένεται να σηματοδοτήσει την αλλαγή σελίδας στο κόμμα και τη ριζική ανασυγκρότησή του.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επέλεξε η συνδιάσκεψη να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα κυρίως για επικοινωνιακούς λόγους, θέλοντας έτσι να δείξουν πως το κόμμα είναι παρόν στις πολιτικές εξελίξεις.

Στην ιδρυτική συνδιάσκεψη θα συμμετάσχουν κομματικά στελέχη, πρώην και νυν βουλευτές, μέλη του Κινήματος, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τον πρώτο λόγο στη διαδικασία ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, πάντοτε σε στενή συνεργασία με τον κ. Ευ. Βενιζέλο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανακοινώσει τη νέα διακήρυξη του κόμματος και να επαναλάβει την πρόθεσή του να αναθέσει στα κομματικά όργανα την αυτοοργάνωση του Κινήματος.

Εντός της εβδομάδας εξάλλου θα πραγματοποιηθούν οι διαδικασίες εκλογής των νέων οργάνων του ΠΑΣΟΚ και αναμένεται να ορισθούν η Πολιτική Γραμματεία (το πρώην Πολιτικό Συμβούλιο) και η Οργανωτική Γραμματεία. Την Πέμπτη θα γίνει εκλογή της τριμελούς συντονιστικής επιτροπής της κοινοβουλευτικής ομάδας η οποία αναμένεται να αναδείξει νέο γραμματέα. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τα καθήκοντα νέου γραμματέα θα αναλάβει ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Μανιάτης.

Γέφυρες με τους κορυφαίους

Στο ναδίρ βρίσκονται τον τελευταίο καιρό οι σχέσεις του κ. Βενιζέλου με τους «κορυφαίους» του ΠΑΣΟΚ. Κύκλοι της Ιπποκράτους επισημαίνουν μάλιστα πως οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι εντελώς ψυχρές μετά τις εκλογές και το κλίμα στο κόμμα μοιάζει ψυχροπολεμικό.

Ο κ. Βενιζέλος ωστόσο δείχνει διατεθειμένος να βάλει νερό στο κρασί του προτείνοντας στους κορυφαίους να λάβουν ενεργό ρόλο στα υπό σύσταση όργανα.

Ανδρέας Λοβέρδος και Άννα Διαμαντοπούλου εμφανίζονται θετικοί στο να αναλάβουν κάποιο πόστο στο κόμμα, θέλοντας και εκείνοι με τη σειρά τους να ρίξουν γέφυρες με τον Ευ. Βενιζέλο.

Με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη οι σχέσεις έχουν ομαλοποιηθεί, καθώς ορίσθηκε ήδη κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, ενώ ο Κώστας Σκανδαλίδης δεν χάλασε ποτέ τις σχέσεις του με τον πρόεδρο και ήταν πάντα υπέρ της ενότητας στο Κίνημα.