ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό

Βενιζέλος: Εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό

Υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, χωρίς αλλαγή του πολιτεύματος, τάχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προτείνοντας ταυτόχρονα αναθεώρηση του Συντάγματος.

Με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου της Νίτσα Λουλέ για τον Κωστή Στεφανόπουλο με τίτλο «Ένας μοναχικός πρόεδρος», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην κρίση νομιμοποίησης και αντιπροσώπευσης που βιώνει η κοινωνία μας καλώντας τον Κάρολο Παπούλια να παίξει τον ρόλο του αναλαμβάνοντας περισσότερες πρωτοβουλίες.

«Η κρίση δε μπορεί πλέον ν’ αντιμετωπισθεί μόνο στο επίπεδο του Κοινοβουλίου. Πρέπει να συμβάλλει και ο θεσμός του αρχηγού του κράτους» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε ακόμα στο πρόβλημα εκφασισμού της κοινωνίας στέλνοντας το μήνυμα ότι όσοι αρνούνται τη δημοκρατική ανεκτικότητα δεν μπορούν να την εκμεταλλεύονται κατά το δοκούν.

«Η δημοκρατία ή αμύνεται ή αυτοκτονεί. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε εγκαίρως, πως αυτοί που καταγγέλλουν τη δημοκρατική ανεκτικότητα δε μπορούν να χρησιμοποιούν τη δημοκρατική ανεκτικότητα για να στραφούν τελικά εναντίον της δημοκρατίας, του αντιπροσωπευτικού και κοινοβουλευτικού συστήματος», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο άσκησε τα καθήκοντά του ο Κωστής Στεφανόπουλος αναφέρθηκαν και οι άλλοι δύο ομιλητές, Ιωάννης Βαρβιτσιώτη και Μανώλης Γλέζος.